Wietse en Denise overhandigen de cheque aan Alinde.
Wietse en Denise overhandigen de cheque aan Alinde. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

De Blokhut geeft avondfeest cadeau

23 december 2021 om 08:45 Overig

PUTTEN De Blokhut Putten heeft de afgelopen weken een winactie gehouden. Door het liken van de facebookpagina en het taggen van collega’s kon zorgpersoneel een geheel verzorgd avondfeest winnen inclusief diner voor 25 personen.

Meer dan duizend reactie kwamen er binnen. Buurtzorg Putten kwam als winnaar uit de bus. Aart Eersen, Wietse van de Langemheen en Denise Zwarts van De Blokhut ontvingen Alinde van den Hoorn van Buurtzorg Putten en zij nam de cheque in ontvangst.

,,Het is de tweede keer dat we deze winactie hebben gehouden. De eerste keer kon iedereen het feest winnen, maar omdat ik de laatste jaren erg veel heb meegemaakt hebben we er nu voor gekozen om de winactie expliciet voor zorgpersoneel te houden”, legt Aart Eersen uit. ,,In mijn directe omgeving zijn er nogal wat dierbaren overleden, waaronder mijn vrouw Bep. In die periode is er zo goed voor ons gezorgd dat ik daar iets voor wilde doen. De zorg is zo goed in het verzorgen van mensen en dat weet ik uit eigen ervaring. Ze doen vaak meer dan ze hoeven te doen. En daar ben ik hen erg dankbaar voor. Bij De Blokhut worden er zeer regelmatig feestjes voor zorgpersoneel gehouden en die leggen we sowieso wat extra in de watten. Zo hoeven zorggroepen nooit de feesten van tevoren te betalen en zorgen we altijd voor een extra verrassing.”

Eersen vervolgt: ,,Wietse en Denise werken al zo’n zes jaar bij De blokhut en hebben na het overlijden van mijn vrouw heel veel voor me betekend. We runnen De Blokhut met zijn drieën en Denise en Wietse zorgen voor vernieuwingen. Ik ben heel dankbaar voor hun hulp.” Wietse legt uit: ,,We zitten vol plannen en hebben ervoor gezorgd dat De Blokhut ook de wintermaanden volgeboekt stond met feestjes. Helaas hebben we door corona de agenda voor de tweede keer op rij weer leeg moeten halen. Maar we zetten door en willen laten weten dat we er zijn, zomers en ‘s winters. Onze slogan is niet voor niets ‘Thuis in gezelligheid’. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich hier thuis voelen en daar doen we alles voor.”

Denise vertelt: ,,Op onze winactie kregen we zoveel mooie reacties. Zo kwam er regelmatig voorbij ‘wat leuk dat jullie dit doen’ of ‘dit hebben we echt even nodig’.” Alinde had gereageerd op de winactie door te melden: ,,Wat leuk! Buurtzorg Putten! Ariette, Evita, Erna, Liesbeth, Jantine en de rest! Denise vervolgt: ,,We kregen reacties uit het hele land binnen en hebben alle namen in een word document gestopt, uitgeknipt en in een pot gedaan. Blind hebben we een zorggroep getrokken en we vonden het verassend dat Buurtzorg Putten als winnaar uit de bus kwam. De reacties waren overweldigend en we hebben nu besloten om deze winactie voor zorggroepen jaarlijks te houden.”

Alinde kwam de prijs ophalen. ,, We vonden dit zo’n leuke actie. We zijn echt wel weer toe aan iets leuks. We zijn heel blij met onze prijs.” Voor Alinde is De Blokhut niet helemaal onbekend terrein. ,,Toen Gezondheidscentrum Da Costa in november vijf jaar bestond hebben we hier nog feest gevierd en dat was erg gezellig. In mijn jeugd heb ik hier zelfs nog gewerkt. Bij de kinderfeestjes mocht ik de pony’s begeleiden. Ik was een jaar of veertien, denk ik.”

Door: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie