wethouder Koekkoek
wethouder Koekkoek Gemeente Putten
Fontanusplein 1

Zicht op het centrum

28 december 2021 om 15:03 Overig

Onze wereld is de afgelopen twee jaar flink veranderd. Plannen voorzien wij nu standaard van een ‘disclaimer’; een voorbehoud voor het geval de pandemie opnieuw roet in het eten gooit. Als voorbeeld noem ik de uitgestelde herinrichting van ons kernwinkelgebied. Op verzoek van de ondernemers en VVV hebben wij de straten dit voorjaar niet opengebroken. Daardoor was het winkelgebied afgelopen jaar toch levendig en gezellig. Een ander voorbeeld is de toch vrij plotselinge lockdown die sinds afgelopen zondag geldt. Gelukkig is het ondernemers eigen om niet stil te zitten, maar nieuwe kansen te zien en na te denken over de toekomst. 

UITNODIGING Dat nadenken hebben zij gedaan. Vorige week overhandigden de voormannen van Winkelcentrum Putten (WCP) mij hun ‘Centrumvisie 2030’. Een soort whitepaper die voor hen als uitnodiging dient om met ons als college van B en W in gesprek te gaan. Maar ook met vastgoedeigenaren, VVV, horecaondernemers, winkeliers en de lokale politiek in bredere zin. 

AANKNOPINGSPUNTEN De ondernemers hebben een duidelijke visie op wat er nodig is voor een toekomstgericht centrum: het benutten van analoge en digitale manieren om met name jongeren te triggeren lokaal te shoppen (ook in tijden van crisis), persoonlijke service en comfort. Maar ook gratis parkeren en winkelen in een nog compacter en duurzaam centrum. Als ik de visie van de WCP op me laat inwerken zie ik zeker aanknopingspunten voor verdere toekomstige samenwerking. 

SAMENWERKING Ik ben blij met het actieve bestuur van de WCP. Ik heb het gevoel dat wij niet alleen samen optrekken, maar ook echt samen werken. De afgelopen twee jaar is die samenwerking intensiever geworden. Wij hebben meer begrip gekregen voor elkaars standpunten door in gesprek te zijn en te blijven. Dat vind ik winst. Het winkelcentrum is immers een van onze grootste werkgevers en van niet te onderschatten belang voor onze lokale economie. Wees in deze nieuwe lockdown ook loyaal en shop - digitaal - lokaal. 

Onverwacht hebben velen van ons dit jaar dus ook een week langer kerstvakantie. Ik hoop dat u deze ‘kans’ benut om geregeld een ommetje te maken. Om de lichtpuntjes te blijven zien in deze donkere tijden. Wellicht dragen de sfeervol verlichte pleinen en versierde winkelstraten hieraan bij. Winkelstraten die over pak ‘m beet twee jaar een nóg aantrekkelijker gezicht zullen hebben.

Roelof Koekkoek, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie