Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bij een woningontruiming is een opkoper inboedel erg handig

14 januari 2022 om 15:39 Partnercontent

Als jij een woning gaat ontruimen om welke reden dan ook en het meubilair wat erin staat hoeft allemaal niet mee of bewaard te worden dan kan je de hulp van een opkoper inboedel inschakelen. Zo’n bedrijf kan voor jou de gehele woningontruiming verzorgen en tegelijkertijd ook de inboedel opkopen. Wovia is hier een voorbeeld van, dit bedrijf verzorgd al jaren deze service. Ze doen dit dan ook op een efficiënte manier en altijd even vriendelijk.

Hoe het opkopen en ontruimen werkt

Voordat een bedrijf als een gek tekeer gaat in het te ontruimen huis is er altijd een moment dat het bedrijf samen met jou gaat kijken wat precies de bedoeling is. Zo kunnen jullie gemakkelijk even afstemmen wat wel en niet gekocht kan worden en wat niet. Aan de hand van deze gegevens wordt namelijk ook een offerte opgesteld. De opbrengst van het inboedel opkopen wordt hierin meteen van de ontruimingskosten afgehaald. Zo kan je gemakkelijk een voordelige ontruiming organiseren. Een ontruiming kan nodig zijn in meerdere scenario’s, niet alle zijn hierin echt prettige redenen. Sommige mensen hechten daarom emotionele waarde aan bepaalde producten. Dit kan dan dus ook precies netjes afgestemd worden met het bedrijf voordat er gehandeld wordt.

Wat gebeurd er met de ingekocht inboedel

Veelal doet een opkoper van inboedel het meubilair gebruiken om elders een tweede nut te geven. Zo kan het meubilair naar maatschappelijke instanties gaan, maar ook naar goede doelen. Je kan er dan dus ook van uit gaan dat er altijd goed omgegaan wordt met de gekochte meubels. Dus ook wanneer jij twijfelt of je wel of niet de favoriete stoel van oma weg wilt doen kan je erop vertrouwen dat hier goed mee omgegaan wordt. Inboedel opkopen wordt dus altijd gedaan met respect naar de vorige eigenaren. Opkopers weten namelijk precies wat eventuele redenen kunnen zijn voor de ontruimingen.  

Meer dan alleen opkopen en ontruimen

Als er naast het ontruimen en leeghalen van de woning nog meer gedaan moet worden is dit in overleg zeker mogelijk. Zo kan je bij Wovia ook vragen naar enkele extra diensten. Denk bijvoorbeeld aan een herstelwerkzaamheid aan een of meerdere muren, maar ook het witten van muren is een optie. Deze services zijn uiteraard niet standaard en je zult hier dus altijd naar moeten vragen. Dit is verstandig om van te voren te doen en vervolgens tijdens het bekijken van de woning extra toe te lichten. Om welke muren gaat het of om hoeveel reparatiewerkzaamheden.

Bij twijfel is tijdelijk opslaan ook een optie

Soms wil het voorkomen dat je toch nog twijfelt over het verkopen of zelf gebruiken van de inboedel. Echter kan een ontruiming niet altijd wachten. Hiervoor kan je natuurlijk zelf een opslag ergens gaan proberen te regelen of alles in jouw eigen schuur proberen te duwen. Je kan daarentegen ook gemakkelijk een ontruimingsdienst inschakelen voor het tijdelijk opslaan van jouw meubilair.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie