Afbeelding
Foto: Pexels

Hoes voor je laptop onmisbaar geworden

21 januari 2022 om 06:57 Partnercontent

Tegenwoordig gebruikt vrijwel iedereen een telefoonhoesje. Het beschermt de telefoon tegen krassen, barsten in het scherm en andere soortgelijke schade. Niet voor niets, want een relatief nieuwe smartphone kost al snel honderden euro’s. Opvallend is dat niet iedereen voor een Samsung-, Acer- of bijvoorbeeld MacBook Pro hoes kiest, bij de aanschaf van een laptop. Daar waar ook voor laptops geldt dat deze vaak al snel honderden tot zelfs duizenden euro’s kosten. Wist je dat het zelfs mogelijk is om je nieuwe MacBook of een laptop van een ander merk te beschermen met een screenprotector? Dat laatste is sterk aan te raden, wanneer je regelmatig in de buitenlucht werkt met de laptop. De wind kan kleine zanddeeltjes op je toetsenbord blazen. Zou je de laptop dichtklappen, dan is de kans groot dat deze zandkorreltjes schade aan het scherm veroorzaken. Je voorkomt het met een screenprotector.

Laptop vaak meegenomen in de werktas 

De voornaamste reden om geen losse hoes voor een laptop te kopen, zit in het feit dat deze vaak wordt meegenomen in de werktas. Men heeft het gevoel de laptop op die manier voldoende te beschermen tegen schade. Dit is gevaarlijk, daar er vrijwel altijd vuil in zo’n tas terechtkomt. Niet alleen in de buitenlucht zullen er kleine zanddeeltjes en vergelijkbaar vuil in de tas geblazen worden. Denk ook aan kruimels van de lunch, een koekje voor bij de koffie, enzovoorts. Dergelijk vuil lijkt onschuldig, maar kan wel degelijk voor schade aan de laptop zorgen! Daarbij kun je de laptop in de tas mee blijven nemen, wanneer je deze bijvoorbeeld in een sleeve opbergt. Het voorkomt dat je meerdere tassen met je mee moet dragen als je naar kantoor gaat.

Belang van het juiste formaat hoes 

Heb je nog een oude hoes liggen van een vorige laptop? Gebruik deze in dat geval alleen, wanneer de vorige laptop hetzelfde formaat had als de huidige laptop. Het is belangrijk dat een laptop niet te veel kan schuiven in de hoes. Zou deze schuiven, dan is de kans op krassen op de behuizing van de laptop groot. Naast de mogelijkheid om een sleeve voor je laptop te kopen, kan ook een case een optie zijn. Deze zijn vaak nog dunner dan de sleeves.

Combinatie van laptop met andere accessoires 

Om te kunnen internetten of beeldbellen zonder een haperende verbinding, wordt de laptop vaak wel gecombineerd met verschillende andere accessoires. Populair is bijvoorbeeld een adapter, die de mogelijkheid biedt om je laptop via een HDMI- of USB-poort te koppelen aan een ethernetkabel. De tijd dat de ethernetkabel rechtstreeks in de laptop gestoken kon worden lijkt voorbij te zijn. Producenten doen er alles aan om de laptop zo dun mogelijk te maken, waarbij er geen ruimte meer is voor de dikke UTP-poort. Ook een losse muis en bijpassend draadloos toetsenbord zijn voor veel mensen onmisbaar. Werken op het toetsenbord van een laptop is alleen prettig in bijvoorbeeld de trein of bus. Welke accessoires heb jij bij je laptop aangeschaft? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie