Afbeelding
Gemeente Putten
Fontanusplein 1

Wie de jeugd heeft…

19 januari 2022 om 15:30 Overig

Meten is weten. Om die reden vragen wij u geregeld om uw mening. Dat doen wij via de gemeentelijke informatiepagina én online. De respons is vaak goed. U voelt zich betrokken bij Putten. Dat is fijn. Wat opvalt is dat het vaak om onze 30-plussers gaat die reageren. De jongere Puttenaren laten minder van zich horen. Dat vind ik een punt van aandacht. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

RESPONS Om die reden hebben wij Rosa Doppenberg (21) uit Putten gevraagd om op zoek te gaan naar de meningen en opvattingen van haar leeftijdsgenoten. Rosa studeert Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam en loopt deze periode stage bij de gemeente Putten. De afgelopen maand heeft Rosa een vragenlijst uitgezet onder haar leeftijdsgenoten. Ze kreeg ruim 100 reacties binnen. Een mooie respons.

INTERACTIE De respons was ook confronterend. 64% van deelnemers aan de vragenlijst volgt het nieuws van de gemeente Putten namelijk op geen enkele wijze. Niet via de krant en niet via de sociale media. En dan is de vervolgvraag natuurlijk: hoe komt dat? Eén van de punten die nadrukkelijk naar voren komt, is dat wij als gemeente te veel informatie ‘zenden’. Jongeren willen graag laagdrempelige interactie, ergens op kunnen reageren. Bijvoorbeeld via een stelling. Alleen iets lezen prikkelt hen onvoldoende. Zo laten de eerste onderzoeksresultaten zien.

GROOT THEMA Uit de vragenlijst blijkt verder overduidelijk dat wonen in Putten een groot thema is onder onze jongeren. De nood is hoog. Hetzelfde geldt voor de levendigheid van het dorpscentrum. Ook op dat vlak is er winst te behalen, zo menen veel van onze jongeren. Deze opvattingen zijn best herkenbaar, die horen wij vaker. Maar zelden van de jongeren zelf. Goed dus dat deze zaken zijn onderzocht en dat jongeren van zich hebben laten horen.

Mensen naar een mening vragen is één. Vervolgens iets met die mening doen is twee. Zodra het onderzoek is afgerond gaan wij natuurlijk verder kijken op welke wijze wij met onze jongeren in gesprek kunnen komen. Op een eigentijdse en betere manier.

Bert Koops, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie