Afbeelding
Foto: Pixabay

RIVM mist 104.000 positieve coronatests

4 februari 2022 om 10:49 Corona

BILTHOVEN (ANP) Het aantal positieve coronatests dat nog niet is geregistreerd, is woensdag toch weer opgelopen. De achterstand is gestegen van 81.000 naar 104.000 bevestigde besmettingen, over een periode van zestien dagen. 

De computersystemen kunnen het hoge aantal nieuwe gevallen niet verwerken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD’en werken aan een oplossing en waren er in de afgelopen twee dagen in geslaagd om netto 50.000 achterstallige positieve tests alsnog te registreren.

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend slaagde het RIVM erin 67.045 positieve tests te noteren. Dat is iets lager dan de afgelopen dagen, maar het gemiddelde blijft snel stijgen. In de afgelopen week zijn 538.375 nieuwe gevallen gemeld, gemiddeld 76.911 per dag. Dat is het hoogste niveau ooit. In vijf weken tijd is het gemiddelde meer dan zes keer zo hoog geworden.

BESMETTINGEN Het werkelijke aantal positieve tests ligt door de achterstand nog hoger. Het verschil steeg in de afgelopen zeven dagen met 26.000, wat betekent dat er in totaal vermoedelijk meer dan 560.000 besmettingen bevestigd zijn in de afgelopen week.

Rotterdam telde afgelopen dag 4129 nieuwe gevallen, Amsterdam 3192 en Den Haag 2222. Daarna volgen Almere (1653), Nijmegen (1067) en Utrecht (1055). Ameland sluit de rij met één positieve test. Geen enkele gemeente bleef coronavrij.

STERFGEVALLEN Het aantal sterfgevallen blijft stabiel. In de afgelopen dag kreeg het RIVM bericht dat tien mensen aan de gevolgen van hun besmetting zijn overleden. Het gaat om inwoners van de gemeenten Elburg, Oldebroek, Tilburg, Zaanstad, Zwolle, Barneveld, Landgraaf, Waadhoeke, Beekdaelen en Sint-Michielsgestel. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn overleden.

In de afgelopen zeven dagen zijn 64 sterfgevallen door corona geregistreerd, gemiddeld zo’n negen per dag. Dat is vergelijkbaar met het niveau van de afgelopen weken. Het werkelijke aantal kan hoger zijn, omdat het niet verplicht is om te melden dat een coronapatiënt is overleden door de infectie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie