Afbeelding
Archief (pixabay)

Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

17 februari 2022 om 08:00 Corona

PUTTEN (ANP) Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is woensdag iets afgenomen, na drie dagen van toenames. In totaal liggen er nu 1650 Covidpatiënten. Dat zijn er 6 minder dan dinsdag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares daalde het aantal patiënten met corona onder de leden met 8 tot 173, het laagste aantal sinds 21 oktober. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1477 coronapatiënten, 2 meer dan dinsdag.

Afgelopen etmaal werden er 179 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic’s ging het om 12 nieuwe opnames. Bij elkaar zijn dat er 68 minder dan een dag eerder.

,,De instroom van patiënten op de ic is afgelopen week gedaald, ook de Covid-bezetting op de ic is vorige week gedaald”, zegt het LCPS in een toelichting. ,,In de kliniek zien we dat de instroom de afgelopen week licht is gestegen. Ook de bezetting in de kliniek is de laatste 7 dagen gestegen”, vervolgt de ziekenhuisorganisatie.

Een deel van de opgenomen patiënten dat positief is getest op het coronavirus is in de eerste plaats vanwege een andere oorzaak opgenomen. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met hartproblemen of buikklachten. Na het doen van een coronatest blijkt toevallig dat ze positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Om de druk op de ziekenhuizen te verdelen worden er nog altijd patiënten verspreid over het land. Dinsdag is één iemand verplaatst naar een andere regio, maandag waren het er twee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie