Afbeelding
Waterschap Vallei en Veluwe

Foto’s van overvolle beken: waardevolle info voor waterschap

25 februari 2022 om 14:43 Natuur en milieu

PUTTEN Waterschap Vallei en Veluwe weet dat er veel foto’s zijn gemaakt van de hoeveelheid water in ons gebied. Samen met de eigen informatie bieden die foto’s een schat aan waardevolle informatie. Daarom roept het waterschap iedereen uit hun werkgebied op om deze waterfoto’s met te delen. 

In slechts 24 uur viel er dit weekend een enorme hoeveelheid regen in het werkgebied van Waterschap Vallei en veluwe. Dat leidde lokaal soms tot overlast en schade, wat natuurlijk ontzettend vervelend is voor de betrokkenen. De hoeveelheid water leidde ook tot unieke beelden en daarmee waardevolle informatie voor het waterschap. De hoeveelheid regen die binnen 24 uur viel is bijzonder maar geen uitzondering.

KNELPUNTEN Als gevolg van een veranderend klimaat, is de kans groot dat dit vaker voor gaat komen. Het waterschap wil het gebied hiervoor meer toekomstbestendig maken. ,,Nu hebben we water over, terwijl we ook perioden kennen waarin we water tekort hebben. Juist daarom wil Waterschap Vallei en veluwe exact in beeld brengen waar al dat water zich verzamelde. Waar ontstonden knelpunten en waar juist niet? Natuurlijk weten we al veel uit onze metingen en collega’s in het veld. Maar we kunnen niet overal tegelijk zijn en kunnen jouw hulp goed gebruiken.’’

DELEN Men kan waterfoto’s delen met het waterschap op www.vallei-veluwe.nl/wateropdekaart. Het waterschap gebruikt de foto’s alleen om verder inzicht te krijgen in de werking van het watersysteem. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie