De nieuwe beheerders Andreas en Marianne Bos hebben grote plannen voor de gasten van de Mariahoeve.
De nieuwe beheerders Andreas en Marianne Bos hebben grote plannen voor de gasten van de Mariahoeve. Janny Veldhuis

Mariahoeve start seizoen met nieuwe beheerders

1 maart 2022 om 08:00 Mensen

PUTTEN Museumboerderij de Mariahoeve in Putten heeft per 1 maart een nieuw beheerdersechtpaar: Andreas en Marianne Bos. Het stel heeft ruime horecaervaring en grootse plannen om veel leven in de brouwerij te brengen op de Mariahoeve in al haar facetten: de museumboerderij zelf, de schenkerij, camping, trekkershutten en B&B’s.

Nadat de vorige beheerders hun dromen hebben kunnen verwezenlijken en in Noordoost-Frankrijk een boerderij met vijf B&B’s zijn begonnen, moest het stichtingsbestuur op zoek naar opvolgers. In een uitgebreide sollicitatieprocedure kwamen Andreas en Marianne Bos uit Hazerswoude als de meest geschikte kandidaten bovendrijven. Andreas was onder andere kok bij grote dinnershows in Aalsmeer. Ook was hij als kok in te huren om bij mensen thuis in hun eigen keuken een diner te bereiden. Marianne heeft veel ervaring opgedaan op de feestlocatie van haar ouders, waar haar taarten en koekjes grote faam verwierven.

Het echtpaar is met hun twee jonge kinderen neergestreken in de beheerderswoning aan de Kiefveldersteeg in Putten. Per 1 maart treden ze officieel in dienst en vanaf die datum zijn ook op de woensdagen en zaterdagen het museum en de schenkerij open. Het is dan weer mogelijk om het indrukwekkende verhaal van de boerderij en haar bewoners te ontdekken. In maart is er alleen nog een audiotour beschikbaar, maar vanaf april kan het museum ook weer onder begeleiding en met toelichting van een gids worden bezocht.

Op die dagen zullen Andreas en Marianne de gasten van harte welkom heten voor lunch of een kop koffie met een van de creaties van Marianne. Overigens is de zaal van de schenkerij ook af te huren voor een vergadering, feest of cursus. Bovendien is de Mariahoeve een erkende trouwlocatie.

Meer informatie is te vinden op www.mariahoeveputten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie