Afbeelding
Koen Verheijden

Veluwe Duurzaam zoekt nog tuincoaches in gemeente Putten

25 maart 2022 om 09:06 Natuur en milieu

PUTTEN Afgelopen weken is Veluwe Duurzaam de zoektocht gestart naar vrijwillige tuincoaches. In de gemeente Putten wordt er nu nog druk gezocht. 

Veluwe Duurzaam heeft al een energiecoach-poule om inwoners te helpen met energiebesparing en wil nu ook een nieuwe tuincoach-poule in het leven roepen. Deze tuincoaches kunnen inwoners uit de regio Noord-Veluwe helpen bij vragen over het klimaatbestendig maken van hun tuin. De coach helpt inwoners uit de eigen gemeente met vragen over afkoppelen en het opvangen van regenwater. 

TUINTAFELGESPREK De tuincoach gaat als vrijwilliger langs om kennis te delen en zo inwoners uit de eigen gemeente op weg te helpen om hun tuin klimaatvriendelijk/klimaatbestendig te maken. 

REGENWATER AFKOPPELEN Een tuincoach beantwoordt vragen en geeft praktische handvatten aan inwoners om hun tuin zélf te kunnen aanpassen. Vragen die inwoners kunnen stellen zijn bijvoorbeeld: ‘Hoe moet ik het regenwater in mijn tuin afkoppelen?’, ‘Wat voor soort planten zijn het meest geschikt voor mijn tuin?’ of ‘Ik wil mijn tuin klimaatbestendig maken, maar weet niet hoe. Waar kan ik aan denken?’. De tuincoach ontvangt een vrijwilligersbijdrage voor de inzet.

TRAINING Elke tuincoach krijgt een training in april van Veluwe Duurzaam. Deze training bestaat uit drie theorie-avonden en een praktijkdag. Tijdens de training leer je onder andere wat de voordelen van verschillende maatregelen zijn (zoals afkoppelen), hoeveel water een tuin verbruikt en welke mogelijkheden er zijn voor het vergroenen van tuinen en daken.

Aanmelden kan voor 31 maart via: www.veluweduurzaam.nl/tuincoach Neem bij vragen gerust contact op met de helpdesk via 0525-701015 of info@veluweduurzaam.nl

Over Veluwe Duurzaam Veluwe Duurzaam is het onafhankelijke duurzaamheidsloket van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Inwoners, bedrijven en organisaties kunnen hier terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing en het verduurzamen van hun woning, gebouw of tuin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie