Turnsters GV Orion
Turnsters GV Orion Gertine de Graaf

Het regent medailles bij G.V. Orion!

15 mei 2022 om 08:41 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 14 mei j.l. hadden de jongere leden van G.V. Orion een onderlinge wedstrijd. Alle deelnemers komen uit in onze recreatie en selectie onder-/middenbouw. De leden hadden hard getraind op de oefeningen van de wedstrijd en dat was te zien. 

In de eerste wedstrijd mochten de turnsters die in groep 3 en 4 zitten aan de bak. Voor de meeste meisjes in deze categorie was het de eerste wedstrijd. Er was  gezonde spanning aanwezig in de buiken van de turnsters, maar iedereen had er veel zin in. Wat het extra spannend maakte is dat ook de papa’s, mama’s en andere belangstellende op de tribune in de zaal zaten om te komen kijken. Ook mochten ze allemaal schitteren in hun nieuwe turnpakje en liepen we ook in onze mooie nieuwe vesten de op- en afmars. Je kon zien dat we op deze manier echt één grote discipline waren. 

In de tweede wedstrijd kwamen de groepen 5,6,7 en 8 van het dames turnen in actie, maar ook de selectie heren turnen onder- en middenbouw. Iedereen was erg enthousiast en het publiek ook. Want de turnsters/turners turnden hun beste oefeningen op de toestellen waar ze al een poosje voor aan het trainen zijn. 

In het dames turnen kennen we 4 wedstrijdtoestellen; sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. De heren hebben er 6; vloer, voltige, ringen, sprong, brug gelijk en de rekstok. De discipline bij de jongens is vrij klein in verhouding met de meiden. Daarom zijn we nog op zoek naar leuke enthousiaste jongens die bij ons willen komen trainen. 

Aan het einde van beide wedstrijden kreeg iedereen een medaille als aandenken van deze mooie en gezellige dag. Kortom het was een geslaagde wedstrijd voor iedereen! 

Alle podiumwinnaars op een rijtje: 
In de eerste wedstrijd categorie groep 3/4 werd Benthe Rijks 1e, Zoë Kornet 2e en Linde de Haan 3e.

In de tweede wedstijd categorie groep 5/6 werd Sanne Lek 1e, Vita Galema 2e en Lizzy van den Brink 3e.
Eveneens in de tweede wedstrijdcategorie groep 7/8 werd Hayley Frederiksen 1e, Charlotte Cohen 2e en Isa Kalkman 3e. 

En tot slot in deze wedstrijdronde, de heren uitslag:
Heren Onderbouw: Finn Hartkamp 1e en Micha Evers 2e.
Heren middenbouw: Sem van der Velden 1e en Owen Termaat 2e.

We kijken terug op een heel gezellige dag!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie