Afbeelding
Foto via Unsplash

De Nederlandse overheid spant zich in om een betere startup-scene te creëren

18 mei 2022 om 07:29 Partnercontent

Nederland is een ideaal land om je eigen zaak te beginnen. Hoewel de belastingen vrij hoog zijn, zijn er toch veel voordelen verbonden aan het ondernemen in Nederland. De zakelijke infrastructuur is goed en we hebben een aantrekkelijk zakelijk klimaat vergeleken met andere Europese landen. In dit artikel gaan we het eens hebben over waarom een eigen onderneming starten in Nederland gunstig is. Het is immers niet zonder reden dat er veel multinationals statutair in ons land gevestigd zijn.

De Nederlandse zakelijke cultuur

Nederland is een multi-culturele samenleving en een grote hutspot aan nationaliteiten. De kwaliteit van leven in ons land is erg hoog en de inwoners zijn hoog opgeleid. Tolerantie staat in ons land hoog in het vaandel, al helemaal wanneer het aankomt op de vrijheid van meningsuiting. We zijn dus vrij direct en hoewel je zou denken dat dit soms brutaal overkomt bij buitenlanders, is het zakelijk gezien juist een enorm voordeel.

Daarnaast zijn  we vaak ook nog eens open-minded en flexibel. Ons zakelijk klimaat is progressief. Verantwoordelijkheid en eerlijkheid worden gewaardeerd op de werkvloer. Ook houden wij ervan dingen voor elkaar te krijgen. Dit is erg belangrijk tijdens het zaken doen en een ideale mindset en bijna niet te vergelijken met de instelling van zakenlieden uit andere Europese landen.

Waarom een eigen onderneming starten in Nederland?

Er zijn veel redenen om een eigen zaak in Nederland op te richten. Zo hebben we ontzettend goede IT-infrastructuur en logistiek, gunstige bedrijfsbelastingen en een strategische locatie. Hier komt bij dat de Nederlandse overheid actief investeert in negen sectoren, met name in de landbouw-, voedsel en chemieindustrie. Als je dus in een van deze branches wilt gaan opereren, dan kun je rekenen op steun van de overheid. Daarnaast kun je als startende ondernemer gebruik maken van de MKB-vrijstelling, wat feitelijk een 12% korting is op je te betalen belasting.

Ook als je niet in een van deze sectoren voor jezelf wilt beginnen, kan de overheid je een goed duwtje in de rug geven. Er zijn namelijk erg veel kortingen en speciale regelingen waar je als startende ondernemer gebruik van kunt maken. Houd er alleen rekening mee dat er wel erg veel concurrentie is en dat je dus echt met een uniek product moet komen of spetterende dienstverlening moet verrichten.

Een van de beste tips die we je maar kunnen geven op dit gebied, is dat je een pakkende bedrijfsnaam of productnaam kiest, die er echt tussenuit springt. Op die manier blijft de naam goed hangen bij consumenten en dat is uiteindelijk wat je wilt hebben. Op de website https://businessnamegenerator.com/nl/ kun je een gratis tool gebruiken om namen te genereren die nog niet zijn vastgelegd door andere bedrijven. Als je eenmaal een goede naam bedacht hebt, hoef je enkel nog maar naar de Kamer van Koophandel om jezelf in te schrijven als zelfstandig ondernemer. Vervolgens kun je lekker aan de slag.

Meer spraakmakende zakelijke artikelen lezen? Neem eens een kijkje in onze zakelijk nieuws rubriek. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie