Sophie Hoekstra zwemt de rugslag
Sophie Hoekstra zwemt de rugslag Rick Vaarkamp

Zwemmen op het hoogste niveau in Gelderland

24 mei 2022 om 11:07 Sport Deel je nieuws

Twee weekenden lang mochten de beste zwemmers van de regio oost het opnemen tegen elkaar. Om in aanmerking te komen voor deze wedstrijd waren er strengen eisen. Je moet voldoen aan snelle tijden en vanuit Z & PC Triton Putten waren er twee zwemmers die snel genoeg waren!

Sophie Hoekstra is 14 jaar oud en mocht deelnemen op de 50 meter rugslag. Dit is een waar sprint nummer. Alles moet kloppen om tot een snelle tijd en een goede klassering te komen. Sophie had nog nooit een wedstrijd in een 50 meter bad gezwommen. Sophie heeft vooraf aan de wedstrijd samen met haar trainer meerde malen getraind in een 50 meter bad om goed voorbereid te zijn. En met succes! Ze zwom heel snel en behaalde een prachtige tijd in haar leeftijdsklasse en verbrak ook nog eens een clubrecord! Sophie mag trots terugkijken en wij verwachten nog veel meer in de toekomst van deze zwemtopper!

Hans Stoffers is 26 jaar oud, hij mocht meedoen op drie afstanden. In het eerste weekend mocht hij uitkomen op de 200 meter vlinderslag. Dit is een mega zware afstand, waar je hard voor moet trainen om dit tot een succes te laten komen. Hans zwom een sterke race en werd 4e in de leeftijdsklasse senioren open. Het tweede weekend zwom Hans de 50 en de 100 meter schoolslag en verbrak zijn eigen tijden en daardoor ook zijn eigen club records!

Z & PC Triton Putten zit in de lift, steeds meer zwemmers komen op een hoger niveau. Dankzij het ruime aanbod aan trainingsuren, kunnen de zwemmers zich alsmaar verder verbeteren. Wil je ook eens meezwemmen bij Triton? Stuur een e-mail naar hoofdtrainerwedstrijdzwemmen@tritonputten.nl

Hans Stoffers zwemt de schoolslag
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie