voorbeeld poster
voorbeeld poster karin van steeg

Plek voor verbinding en herinnering

24 mei 2022 om 18:58 Lokaal Deel je nieuws

Sinds enkele jaren heeft de Gemeente Putten een stedenband Putten-Ladelund. Jaarlijks is voor deze stedenband door de Gemeente Putten een geldbedrag begroot. De Stichting Samen Verder Putten en Stichting Oktober 44 willen hier samen invulling aan geven. Als concrete invulling is gekozen voor het project ”Ort der Verbundenheit”.

-Op het terrein van de Gedenkstätte KZ Neuengamme wordt nu een herdenkingsplaats met de naam “Ort der Verbundenheit” (plaats van solidariteit, verbondenheid) gecreëerd. Het wordt een groeiende en actieve herdenkingsplaats voor familieleden van mensen die in het concentratiekamp Neuengamme gevangen zaten – ongeacht of ze hun gevangenschap overleefden of hun leven verloren in het concentratiekamp.

U kunt uw omgekomen familielid in “Ort der Verbundenheit” op een zeer persoonlijke manier en in uw eigen landstaal herdenken door een individuele affiche te ontwerpen.

In overleg met de gemeente Ladelund is besloten ook daar een plek in te richten, speciaal voor de slachtoffers uit Ladelund.

Als Stuurgroep Posters Ladelund van Stichting Samen Verder Putten en Stichting Oktober 44 stellen we u graag in de gelegenheid om een herdenkingsplaat en poster te (laten) maken.

Deze mogelijkheid geldt ook voor nabestaanden van slachtoffers die in andere concentratiekampen zijn omgekomen.

Heeft u interesse voor dit project of wilt u meer informatie, dan bent u van harte welkom op een informatiebijeenkomst op maandag 13 juni 2022 in de Aker te Putten. Aanvang 20.00 uur.

Op deze avond zullen ook Karin van Steeg en Pieter Dekker aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden en kunt u voorbeelden van de herdenkingsplaten zien.

Er is ook informatie beschikbaar op;

https://www.facebook.com/Posters-herinneringsplek-Neuengamme-

https://reflections.news/nl/doe-nu-mee-de-plek-voor-verbinding-en-herinnering-wordt-ingehuldigd/

https://ort-der-verbundenheit.org/nl/

Wij horen graag van u of zien u op de genoemde bijeenkomst

Stichting Samen Verder Putten,

Marieke van Essen, marieke@libertygasturbine.nl

Jan van Boeijen, jac@vaboput.nl

Stichting Oktober 44,

Wilma Knoppersen, w.knoppersen@hetnet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie