Schoolleiders vanuit buitenland bezoeken Groevenbeek
Schoolleiders vanuit buitenland bezoeken Groevenbeek Eward Cozijnsen

Schoolleiders vanuit buitenland bezoeken Christelijk College Groevenbeek Putten

25 mei 2022 om 13:20 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag hebben drie Franse en vier Schotse schoolleiders Christelijk College Groevenbeek in Putten bezocht in verband met een Erasmus+ project. De drie Françaises kwamen uit Ile d’ Reunion, een eiland ter hoogte van Zuid-Afrika, in de buurt van Madagaskar en Mauritius. De vier collega’s uit Schotland kwamen uit Huntly.

Het doel van het bezoek was om in gesprek te gaan met de schoolleiding over hoe Groevenbeek Putten het onderwijs vorm geeft. Zij waren benieuwd vanuit welke visie Groevenbeek werkt en in het bijzonder de manier waarop Groevenbeek omgaat met differentiatie, leerlingbegeleiding en ondersteuning.

Door in gesprek te gaan met de schoolleiding, de ondersteuningscoördinator en een aantal leerlingen hebben de buitenlandse gasten een goed beeld gekregen van het onderwijs op het Groevenbeek.

Drie leerlingen uit 3T hadden in eerste instantie leeftijdgenoten verwacht, maar toen bleek het om allemaal volwassenen te gaan. “Op zich ben ik best wel goed in Engels, maar toen er zeven paar ogen op mij gericht waren, was ik een moment alle Engelse woorden kwijt! Uiteindelijk ging het goed en vond ik het een mooie ervaring dat ik met die mensen in gesprek mocht gaan!”

Ook hebben de gasten nog enkele lessen bezocht. Op deze manier konden ze het onderwijs in de drie landen goed met elkaar vergelijken.

Naast het bezoek aan Groevenbeek hebben de buitenlandse gasten onder andere ook een bezoek gebracht aan de Hogeschool van Amsterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie