Koos Gondelach deelt zijn verhaal tijdens de motivatiebijeenkomst van BIG Challenge.
Koos Gondelach deelt zijn verhaal tijdens de motivatiebijeenkomst van BIG Challenge. BIG Challenge

Puttenaar Koos Gondelach fietst Alpe d’HuZes: ‘Diep onder de indruk’

3 juni 2022 om 15:32 Mensen

PUTTEN Puttenaar Koos Gondelach fietste vorige week de Alpe d’Huez op. Hij is diep onder de indruk van het sportevent  Alpe d’HuZes. Het team van Koos ‘Bikers Beating Cancer’  haalde tot nu toe ruim 62.000 euro op, ruim boven het streefbedrag van 50.000 euro.

,,Ik ben diep onder de indruk van alles wat ik donderdag, en eigenlijk de hele week, tijdens Alpe d’HuZes heb mee gemaakt”, vertelt Koos Gondelach. Koos fietste één maal de Franse berg Alpe d’Huez omhoog. Vooraf had hij best veel twijfels of de beklimming wel goed zou komen omdat hij na zijn genezing van acute leukemie zijn lichaam weer helemaal opnieuw moet ontdekken: ,,Je weet niet wanneer de vermoeidheid toeslaat en de week voor Alpe d’HuZes werd ik ook nog eens fors verkouden. Dat geeft ook een hoop onzekerheid.” 

Op dinsdags doet Koos tijdens de motivatiebijeenkomst van het team BIG Challenge zijn emotionele verhaal van de ontdekking van acute leukemie en zijn weg naar genezing. Na de bijeenkomst fiets hij als training in de buurt van Alpe d’Huez de berg La Bèrarde een keer op. Tijdens die beklimming ontmoet Koos vrijwilliger Niek Cruize, die zijn vader 13 jaar geleden verloor aan leukemie. Niek biedt Koos aan om als buddy mee te fietsen. Donderdagochtend om half tien start het tweetal. Op de steile stukken legt Niek regelmatig zijn hand op de rug van Koos, niet om te duwen maar als mentale ondersteuning. In de laatste kilometers besluiten Koos, zijn vrouw Karin en teamlid Sabrina van Drie dat Niek samen met hen moet finishen. Een emotioneel moment, drie jaar nadat Koos hoorde dat hij ernstig ziek was.

Het team van Koos ‘Bikers Beating Cancer’ haalde tot nu toe ruim 62.000 euro op, ruim boven het streefbedrag van 50.000 euro. 

Koos maakt nu al plannen voor volgend jaar: ,,We gaan zeker weer naar Alpe d’HuZes. Ik ga wel trainen om te fietsen maar we gaan zeker vrijwilligerswerk doen.’’ Om zo het event te ondersteunen.

 Alpe d’HuZes heeft in totaal 16.225.499 euro opgebracht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie