overhandiging cheque wortelactie aan de st. Putten- Roemenië- Moldavië
overhandiging cheque wortelactie aan de st. Putten- Roemenië- Moldavië eigen foto

opbrengst wortelactie

4 juni 2022 om 20:22 Lokaal Deel je nieuws

Half maart zijn door 4 Puttense basisscholen wortels verkocht aan de inwoners van Putten.

Afgelopen jaar was de afzet van wortels vrij moeizaam. De kosten van het rooien waren hoger dan de opbrengsten. Een akkerbouwcombinatie uit Nijkerk had met hulp van sponsors de wortels kosteloos gerooid. Alleen wat doe je met zoveel wortels?

Vier scholen, basisschool Diermen, basisschool Steenenkamer, basisschool De Schuilplaats en basisschool Bij de Bron, besloten om te gaan helpen deze wortels te gaan verkopen.

De opbrengst zou naar de Oekraïense vluchtelingen gaan die naar  buurlanden gevlucht zijn. Voor het geld kan er eten gekocht worden voor de vluchtelingen.

Afgelopen donderdag tijdens de jeugdzendingsdag in de Aker was het moment daar om de totaalopbrengst bekend te maken en symbolisch aan de stichting Putten-Roemenië- Moldavië te overhandigen. Zij zullen ervoor zorgen dat het geld goed besteed wordt voor hulp aan de Oekraïense vluchtelingen.

Een afvaardiging van de scholen mocht op deze donderdag een cheque overhandigen ter waarde van € 1450,00! Daarnaast werd er nog een klein bedrag overhandigd door kinderen voor het inleveren van statiegeld flessen.

Hartelijk dank aan een ieder die heeft bijgedragen aan dit geweldig, mooie bedrag!!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie