De Meeuwen doet sportieve plicht tegen Ritola

12 juni 2022 om 20:17 Sport Deel je nieuws

Meeuwen doet sportieve plicht tegen Ritola

In de Overgangsklasse A zijn de kaarten geschud.  NIC uit Groningen is kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse.  OWK uit Oostwold moet een stapje terugdoen en komt volgend jaar uit de 1e klasse.

De Meeuwen draaide dit seizoen lang mee in de top, maar haakte af in de titelstrijd.  Ook voor Ritola rest het uitspelen van de competitie. Voor de Meeuwen is het een (te) lang seizoen.  De ploeg van trainers Ruud Willemsen en Arjen Rietel heeft last van blessures.  In de wedstrijd van deze zaterdag 11 juni deed Willemsen zelf ook een helft mee.  Willemsen zag vanuit het veld dat zijn ploeg vanaf de start de overhand had op de gasten uit Zuidlaren.  Van een 6-3 voorsprong na een kwartier spelen werd de marge langzaam uitgebouwd naar een 11-7 voorsprong.  Niet een hoge score voor Overgangsklasse niveau, maar beide ploegen hoefden niet meer, dat was duidelijk.

Na rust liet Ritola zien dat de Drentenaren nog wel een resultaat in Putten wilden halen.  Zo werd het van 11-7 binnen dertien minuten 13-13.  De Meeuwen besefte dat de punten nog niet in de tas waren, en begonnen ook weer mee te scoren.  Bij 14-14 zorgden twee doelpunten van de vertrekkende Laura van Winkoop in haar laatste thuiswedstrijd voor een 16-14 voorsprong.  Van Winkoop verruilt na dit seizoen het wit van de Meeuwen voor het oranje zwart van Unitas/Perspectief uit Harderwijk.  Daarmee volgt ze het spoor van voormalig ploeggenoot Noah Bijsterbosch.   Ook Renske Arendsen speelde haar laatste thuiswedstrijd in de Puttense hoofdmacht.  Ritola deed nog iets terug, maar was niet meer bij machte om langszij de Meeuwen te komen.  Bij 18-15 zat de wedstrijd erop.

De Meeuwen komt nog 1 keer in actie in deze competitie en dat is op zaterdag 18 juni aanstaande.  Om 15.30 uur is in Oostwold OWK de tegenstander.