Afbeelding
Photo by Azzedine Rouichi on Unsplash

De gietvloer is ook ideaal voor woningeigenaren in Putten

16 juni 2022 om 07:30 Partnercontent

Veel woningeigenaren die al jaren tegen een zelfde soort vloer aan zitten te kijken, zijn op zoek naar iets nieuws. Ben je niet van plan om uit Putten te verhuizen dan is een make over van je huidige interieur een goed alternatief om je huis er weer modern en fris uit te laten zien. Ga je voor een duurzame ondergrond, die een moderne uitstraling heeft en ook een flink aantal jaren mee kan, dan is de gietvloer de ideale vloer om intensief op te wonen.

Graag zetten we de voordelen van het aanbrengen van een gietvloer graag even op een rijtje:

Ten eerste is het een stijlvolle bedekking van je vloer waarbij je de keuze hebt uit verschillende tinten om een mooi geheel te vormen met je wanden en de kleur van je meubels. Ten tweede zit je niet met naden of kieren omdat gietvloeren een naadloze afwerking hebben. Bovendien creëert een gietvloer een ruimtelijk effect in je kantoor of woning.

In tegenstelling tot vloerbedekking, wat je regelmatig moet stofzuigen, heb je bij een gietvloer weinig onderhoud. Is er toch een keertje geknoeid, dan maak je de vloer eenvoudig met water en een dweil - eventueel aangevuld met een beetje schoonmaakazijn - in een mum van tijd weer schoon. Je hebt dus geen last van stof ophoping omdat die stof niet  in groeven, naden en gaten gaat zitten.

Toepassing

Heeft een huis al een betonnen of cementlaag als basis dan kan hier uitstekend een gietvloer op aangebracht worden. De gietvloer is namelijk een afwerklaag die op een dragende vloer wordt aangebracht door middel van het gieten van de stof die op de onderlaag uithardt. Het mooie is dat het in huis in elke ruimte aangebracht kan worden. Ben je zat van laminaat of de klassieke vloertegel in de woon-, bad-, of slaapkamer dan is de gietvloer een alternatief waar je de komende vijftien jaar veel woongenot van zult hebben. Het is niet zo dat elke gietvloer is opgebouwd uit beton. Andere materialen zoals epoxy, polyurethaan worden ook gebruikt.

Beton cire

Een variant op een gietvloer is de vloer die de look heeft van beton. Deze giet je niet maar breng je aan met een spaan. Deze vloer wordt als het ware op de ondergrond gewreven. Vandaar ook de naam Beton cire. Deze toepassing leent zich ook uitermate goed om op de muur aan te brengen, zodat je er een mooi en stijlvol geheel van kunt maken. De laag die je aanbrengt is net als de gietvloer een paar millimeter dik. Daarnaast is beton cire in verschillende kleuren met een structuur aan te brengen, waaruit gekozen kan worden uit RAL of NCS kleuren. Is je inrichting gebaseerd op de industriële look dan kun je kiezen voor een robuuste afwerking. Heb je meer iets met een romantische en landelijke stijl dan is de keuze voor een rustige afwerken meer voordehand liggend. Moet je uiteindelijk een keuze maken tussen deze vloer en de gietvloer dan doe je er goed aan om de gietvloer prijs met die van de beton cire prijs te vergelijken. Het zijn tenslotte allebei een goede duurzame investeringen voor de lange termijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie