Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

BMW-eigenaren opnieuw de dupe van leegroven auto

11 augustus 2022 om 08:45 Inbraak

PUTTEN In de nacht van woensdag op donderdag zijn vier BMW’s in Putten opengebroken en is alle elektronica weggenomen uit het dashboard. In een aantal gevallen namen de dieven ook het stuur mee. Vijf maanden geleden troffen twee gedupeerden ’s ochtends hun auto ook al zo aan. 

De daders sloegen weer toe op de Huybertsenweg en Dames Tijssenstraat. Ook BMW’s op de Jansje Rozendaalstraat en Bollengoed werden opengebroken en grotendeels leeggehaald.

 “De vorige keer was ik de auto ruim een maand kwijt voor herstelwerkzaamheden. De schade bedroeg toen 15.000 euro.” Vertelt een gedupeerde BMW-eigenaar. “We zouden komende zondag met deze auto op vakantie gaan maar daar moeten we nu een oplossing voor vinden.” 

De inbrekers hanteerden dezelfde werkwijze als de vorige keer om in de auto te komen. Er werd een gat geboord in het portier aan de bestuurderszijde. Op beelden van een beveiligingscamera bij één van de getroffen auto’s is een man te zien met een petje.

Vermoedelijk zijn Oost-Europese roverbendes verantwoordelijk voor de diefstallen. Op meerdere plaatsen in het land zijn de afgelopen tijd BMW’s ontdaan van dure onderdelen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie