De spetterende finale
De spetterende finale Foto: Hans Krudde

Puttense Muzikale jeugd kreeg groot applaus in Stroud

27 november 2022 om 20:25 Overig Deel je nieuws

Op zaterdag 26 november was de grote theaterzaal van Stroud afgeladen vol met enthousiaste ouders, grootouders en kinderen die naar de muzikale uitvoering kwamen kijken van jong Puttens talent tijdens het Jeugd Muziek Podium Putten. Het Jeugd Muziek Podium Putten is een initiatief van Lions Club Putten “Arkemheen” en werd voor de vierde keer georganiseerd. De Lions werken daarvoor samen met de lokale muziekdocenten en geeft een kans aan kinderen om op een groot podium hun vaardigheden te laten zien.

De avond werd geopend door Marc Stottelaar, die namens de Lions iedereen van harte welkom heette. Marc bedankte de sponsors die ervoor zorgen dat dit mooie evenement financieel mogelijk is.

De avond startte met het Jeugdorkest Excelsior o.l.v. Kees Does. Terwijl Excelsior zich opstelde werd de avond professioneel aan elkaar gepraat door Rinette Nesselaar-Zeegers. Dankzij een kort interview met de jongste leden van 6 en 9 jaar weten wij nu hoe ervaren de kinderen zijn. Een van de deelnemers pas al 2 maanden bij het orkest en met behulp van oma werd de grote trom flink geslagen.

Terwijl Excelsior nog op het podium zat stroomde het podium vol met het Kinderkoor De Jonge Luitjes. Een samenwerking van 3 muziekopleidingen kwam samen om te laten zien waar het bij muziek echt om gaat, samen musiceren. Wat een enthousiasme en vreugde straalde van de jonge gezichtjes. Vervolgens werd het publiek ook nog getrakteerd op uitvoeringen van alleen het kinderkoor o.l.v. Martine v.d. Hazel-Stoffer.

Muziekcentrum Tirion gaf een hele andere draai aan de avond. Van zeer fijne muzikale zang en piano tot harde rock met jonge talenten op elektrische gitaren, basgitaar, piano, drums en zang. Klassiek georiënteerde muziekliefhebbers kregen prachtige uitvoeringen van groepen violisten die in verschillende partijen samen speelden o.l.v. viooldocente Marieke Booy. Rinette was naast presentatrice ook aanwezig als zangdocent en zong een duet met een van haar Puttense talenten. Een speciaal verzoek van het jonge talent.

De avond eindigde met een spetterende finale waarvoor alle jeugd en hun docenten op het podium kwamen. 

Marc Stottelaar sloot de avond af en sprak uit dat de Lions alweer uitkijken naar de vijfde editie van het muziekpodium. Het zou fantastisch zijn als er dan nog meer muziekdocenten zich met hun jeugdige talenten aanmelden. Dit initiatief is belangrijk voor de lokale jeugd. 

Het Jeugd Muziek Podium Putten is mede mogelijk gemaakt door Lions Club Putten Arkemheen, De Lange & Kortland Notarissen, Zielman Makelaardij, Broekhuis, Hoogebeen Interieur en Gemeente Putten. Voor wie zich ook wil inzetten voor lokale initiatieven, als sponsor, als muziekdocent of als mogelijk nieuw lid van de Lions dan kunt u contact opnemen met Lions-lid Henk Sweere (via de secretaris van de Lions: secretaris@lionsputten.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie