Leerlingen bij het Rijksmuseum In Amsterdam
Leerlingen bij het Rijksmuseum In Amsterdam Jessica Ammerlaan

Een museum is leuk!

27 november 2022 om 21:28 Overig Deel je nieuws

‘Een museum is leuk!’ , aldus Sem Ammerlaan uit groep 6. Groep 6 en 7 van PCB De Wegwijzer stapten woensdag 23 november in de bus op weg naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Aangekomen bij het museum gingen de 55 leerlingen van juf Henneke en juf Chanine in groepjes uiteen en werden door gidsen rondgeleid.

‘Ruik, voel, zie en proef de geschiedenis’ is het thema. De gids daagde de leerlingen uit anders te kijken en na te denken over de Nederlandse geschiedenis. Is speculaas wel een ‘oer-Hollandse’ specerij? En welke kamer zou er bijgetekend moeten worden bij ‘Het Poppenhuis’? Welk aandeel hadden de Nederlanders in de slavernij? En wie zijn al die mensen in ‘De Nachtwacht’?

Voor veel kinderen was het de eerste keer dat zij naar een museum gingen. De reacties zijn allemaal enthousiast. Bernice van de Bor, die meeging als begeleidster reageerde: ‘Ik ben nooit zo’n museum- fanaat geweest. Maar het is echt geweldig. Ik wil dat onze zoon Luuk, die nu in groep 8 zit, dit ook allemaal ziet. Wat een leuke excursie!’

Interessant om te weten is dat de entree t/m 18 jaar gratis is.

Workshop in het Rijksmuseum
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie