Afbeelding
Eigen foto
Fabrieksterrein

Waarschuwing: Winterfeest in Putten door Martijn Fabriek

8 december 2022 om 12:00 Overig

Op de een of andere manier trek ik evenementen aan als ik er eigenlijk niet op zit te wachten. Ik geef een paar voorbeelden. Vorig jaar wilden we een weekend weg vanwege ons huwelijksjubileum. Dus we hadden een weekend gepland dicht bij onze trouwdatum. We hadden gekozen voor een bezoek aan Arnhem om op zaterdag de historische binnenstad te bezoeken. Voor de nacht hadden we maanden daarvoor een hotel geboekt in de buurt. Net voordat we zouden gaan keek ik op de website van het hotel om het adres en nog wat informatie op te zoeken. Op de hoofdpagina stond met grote letters hoe het parkeren was geregeld die dag in verband met de Airborne Freedom Run. Dat evenement met duizenden lopers start dus uitgerekend in het hotel waar ik een rustig weekend weg geboekt heb. De binnenstad van Arnhem is grotendeels onbereikbaar vanwege het parcours en de te verwachten toeloop. We zijn maar uitgeweken naar de historische binnenstad van Deventer en veel later naar het hotel bij Arnhem gegaan toen de rust daar wat was weergekeerd.

Een paar weken geleden gingen we met de personeelsvereniging van mijn vrouw een lang weekend naar Keulen. Ook dat was maanden eerder al geregeld. Nu komt zo’n evenement niet opeens uit de lucht komt vallen, maar een dag van tevoren kwamen we erachter dat de marathon van Keulen in dat weekend gehouden ging worden. De bus kon niet bij het hotel komen dus hebben we twintig minuten moeten lopen van de bus naar het hotel. De dag erna hadden we een GPS-speurtocht langs historische gebouwen in de binnenstad. Om verder te komen in dit spel moest je telkens op een exacte locatie staan. Regelmatig stonden we hemelsbreed 25 meter van zo’n locatie. Toch moesten we kilometers lopen om een plek te vinden waar we het marathonparcours konden/mochten oversteken om dan aan de andere kant naar de exacte plek weer terug te lopen. Op de terugweg moesten we drie kwartier lopen naar een plek waar de bus kon parkeren. Hardlopen doe ik niet aan, maar het zou best wel eens kunnen dat we dat weekend een marathonafstand gelopen hebben. Anders voelde het in ieder geval wel zo.

Het aankomende weekend zijn we weg buiten Putten. Ik ben benieuwd in wat voor onverwacht evenement ik nu weer terecht ga komen. Helaas mis ik hierdoor wel het Winterfeest in het centrum van Putten. Dat is jammer voor mij, maar ik kan iedereen wel aanraden om even te gaan. Alleen als je aanstaande zaterdagmiddag of -avond rustig in het (helaas toch iets minder historische) centrum van Putten wilt rondlopen, dan deze waarschuwing: doe het niet.

Martijn Fabriek

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie