Afbeelding
Joop Touw

Weer extra coronabesmettingen in Putten: ‘Laat dit een wake-up call zijn’

18 augustus 2020 om 15:25 Corona Coronavirus

PUTTEN De afgelopen week zijn er in Putten drie besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het totaalaantal van de afgelopen twee weken staat nu op acht. ,,En dat baart tot zorgen”, laat woordvoerder Toon Schuiling namens de gemeente weten. ,,Putten deed het zo goed, er is echt sprake van een negatieve trendbreuk.” 

Rik Bronkhorst 

Vorige week meldde het RIVM nog vijf besmettingen in Putten in de periode van 5 augustus tot 11 augustus. In de nieuwe periode, die tot vandaag loopt, zijn er drie besmettingen bijgekomen. ,,Deze zijn geconstateerd op 12 augustus”, weet Schuiling. ,,De GGD geeft dat altijd netjes aan ons door. Als gemeente volgen we de situatie op de voet.” 

REGIO Putten telt nu in de regio naar verhouding de meeste coronabesmettingen als gekeken wordt naar het aantal inwoners. Het RIVM meldt dat er in Putten per 100.000 inwoners 33.2 mensen het virus onder de leden hebben. Nijkerk (9.3), Ermelo (3.7) en Zeewolde (0.0) blijven ver weg van dat aantal. Barneveld (32.2) en Amersfoort (30.5) komen dichter in de buurt. 

TIJ KEREN Ondanks de extra besmettingen vindt Schuiling nog steeds dat de inwoners en ondernemers van de gemeente Putten zich goed aan de regels houden. ,,Maar de nieuwe besmettingen komen echt door de vele contacten die mensen onderhouden.” Hij doet dan ook de oproep aan alle Puttenaren zich goed aan de basisregels te blijven houden. ,,Laat dit echt een wake-up call zijn. We waren als Putten zo goed bezig, laten we het tij keren.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie