In het centrum van Putten staan de nodige ontwikkelingen op stapel die een centrumcoördinator in goede banen moet leiden.
In het centrum van Putten staan de nodige ontwikkelingen op stapel die een centrumcoördinator in goede banen moet leiden. Pixabay

Putten krijgt centrumcoördinator, wens voor ruimere openingstijden en mogelijkheden voor horeca en terrassen

30 mei 2023 om 12:00 Economie

PUTTEN Het is de wens van het Puttens college van burgemeester en wethouders om een centrumcoördinator aan te stellen.

De medewerkers van de afdeling economie zijn vaak betrokken bij overleggen met de WCP (Winkelcentrum Putten). Het gaat dan om de inrichting van het centrum, verlichting, groen, parkeren, vergunningen, evenementen, markt, kermis, provinciale subsidies et cetera. Maar zijn niet opgeleid om uitvoering te geven aan gewenste ontwikkelingen. Om die reden vindt het college de komst van een coördinator gewenst omdat die kan inspelen op alle beleidsterreinen en de uitvoering van taken op de juiste plek kan onderbrengen. 

ONTWIKKELINGEN CENTRUM PUTTEN

In het centrum van Putten staan nog de nodige ontwikkelingen op stapel. Onder meer de herinrichting van het winkelgebied, de verbinding van de parkeerplaats Gervenhof met het winkelgebied en het opstellen van een gebiedsvisie voor de Brinkstraat.

Ook is er de wens te komen tot ruimere openingstijden en mogelijkheden voor horeca en terrassen. Naast de hoop op meer activiteiten in het centrum. Vanuit het perspectief van zowel economische belangen als het leefbaar houden van het centrum wordt dit van belang gevonden.

EXTRA HORECA EN EVENEMENTEN

Recent werd bij de behandeling van de economische visie nog aangegeven dat men blij is met de komst van extra horeca in het centrum. De verwachting is dat hierdoor ook het aantal evenementen dat op jaarbasis wordt gehouden kan toenemen.


De verwachting is dat voor het aantrekken van een centrumcoördinator de komende vier jaar een extra bedrag benodigd is van veertigduizend euro op jaarbasis. Dat bedrag wordt aan de raad gevraagd.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie