De Meeuwen speelt ook komend seizoen in de hoofdklasse.
De Meeuwen speelt ook komend seizoen in de hoofdklasse. Eigen foto

De Meeuwen ondanks verlies tegen Swift ook komend seizoen in hoofdklasse

27 maart 2023 om 11:17 Korfbal

PUTTEN De Meeuwen speelt ondanks een 21-17 nederlaag tegen Swift ook komend seizoen in de hoofdklasse. De Puttense korfballers wisten al voor aanvang van het duel in Middelburg dat ze gehandhaafd waren.

Concurrent ODIK had eerder op de dag met 25-15 verloren van DOS en kan De Meeuwen niet meer inhalen. „De druk was er af en dat is meteen ook de reden dat we verloren hadden. De eerste 10 minuten lukte het nog wel om de scherpte vast te houden en kwamen we 2-5 voor. Maar daarna stonden we wat meer gelaten in het veld, de echte drive om te winnen was er niet bij iedereen”, zag trainer Arjan Rietel. Swift kon hierdoor de score ombuigen naar een 12-9 voorsprong bij rust. Het verschil liep zelfs op naar zeven goals (19-12). „Met nog 4.40 minuten te gaan stonden we er zes achter en werd het nog 20-17. We maakten een verkeerde keuze en het werd weer vier verschil.”

Rietel noemt het achteraf goed dat De Meeuwen al wist dat het gehandhaafd was. „Als het moest stonden we er niet, al is dat lopende het zaalseizoen wel verbeterd. De Meeuwen is voor het eerst in zijn bestaan gehandhaafd in de hoofdklasse en moet nu stappen zetten om een stabiele hoofdklasser te worden.”

Rietel maakte na afloop in zijn eentje de rit van 2,5 uur terug naar huis, want het merendeel van de selectie bleef in Zeeland en maakte er een weekendje weg van. „De mannen in een hotel en de vrouwen in een Roompot vakantiehuisje.”

De Meeuwen sluit het zaalseizoen zaterdag af thuis tegen Pernix.

Hoofdklasse B: Swift – De Meeuwen 21-17 (12-9). Scores De Meeuwen: Jarin Bruinekreeft 5, Nina Filippini 3, Remon Maarseveen 3, Marrit van de Kamp 2, Cornee IJssennagger 2, Dorinda Kleijer 1, Yoran Willemsen 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie