Teamfoto van de Puttense korfballers van De Meeuwen.
Teamfoto van de Puttense korfballers van De Meeuwen. Eigen foto

Korfballers De Meeuwen komen slechte start tegen Die Haghe niet meer te boven: ‘Zij schoten ons er simpelweg af’

5 juni 2023 om 13:14 Korfbal

PUTTEN De Meeuwen had de eerste helft weinig in te brengen tegen Die Haghe (4-12) en kon de schade na rust enigszins repareren: 14-20. Uitzicht op een resultaat was er echter geen moment. Na 2-2 liep Die Haghe uit naar 2-8 en was de wedstrijd eigenlijk al gelopen.

Aanvoeder Yoran Willemsen was kritisch op de inzet. ,,We maakten het hen te makkelijk en straalden niet uit dat we wilden winnen. Dan loop je er tegen een goede ploeg als Die Haghe direct achteraan. Zij schoten ons er simpelweg af. Bij rust was het 4-12 en dat is lastig goed te maken tegen zo’n goede ploeg.”

PUNT VOOR PUNT

De boodschap voor de tweede helft was het een stuk beter te doen. Dat lukte de ploeg uit Putten aardig, want De Meeuwen slaagde er vanaf 4-14 in om de achterstand terug te brengen tot zes goals bij het eindsignaal: 14-20. „We hebben wat beter gespeeld en kwamen steeds een stapje dichterbij. Zo moet je het ook benaderen: punt voor punt werken en na een onderschepping in de verdediging de volgende aanval goed spelen. Dat is na rust redelijk gelukt.”

Toch vindt Willemsen dat het anders moet. ,,Tegen SKF (25-19) hadden we hetzelfde probleem; het is zaak dat we komende zaterdag tegen KVS wel scherp starten zodat we niet weer achter de feiten aan lopen na 10 minuten.”

PROMOTIE

Positief punt van de dag was dat De Meeuwen, dat momenteel op de vijfde plek in de competitie staat, geen achtste meer kan worden. Dat betekent dat de Puttense korfballers door de nieuwe competitieopzet van het KNKV volgend seizoen promoveren naar een hoger niveau.

Overgangsklasse B: De Meeuwen – Die Haghe 14-20 (4-12)
Scores De Meeuwen: Lars de Kruijf 7, Jarin Bruinekreeft 2, Romy Bijsterbosch 2, Dorinda Kleijer 1, Cornee IJssennagger 1, Yoran Willemsen 1