GB: 'Meetresultaten schrikbarend'

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Gemeentebelangen heeft meerdere malen vragen gesteld over het sluipverkeer dat veel te hard zou rijden over de Arendstraat en de Mennestraat in de richting van de wijk Bijsteren - A28 en vice versa. Daarbij heeft Gemeentebelangen de wethouder eerder verzocht de meetresultaten bekend te maken. Vooruitlopend hierop heeft Gemeentebelangen de wethouder verzocht, al dan niet tijdelijke, snelheidsbeperkingen in te stellen, nadat uit eigen waarnemingen bleek dat veel te hard over deze wegen werd gereden.

Inmiddels heeft het college de uitslagen van de snelheidsmetingen vrijgegeven. De uitkomsten zijn ronduit alarmerend te noemen. Op deze wegen is een maximum snelheid van 30 km/u toegestaan. In antwoord op de vragen van Gemeentebelangen geeft de verantwoordelijk wethouder R. Koekoek (WIJ Putten) aan, dat; "de weginrichting tussen Bouwmeestersgoed en de Kraak niet voldoet en dat het merendeel van de weggebruikers in de verleiding komt een snelheid aan te houden die ruim boven de maximumsnelheid van 30 km/u. ligt."

De fractie van Gemeentebelangen heeft kennis genomen van de meetresultaten. "Schrikbarend, deze uitslag, er dient snel actie ondernomen te worden." De wethouder heeft inmiddels voorgesteld om de kruising Huybertsenweg/ Bouwmeestersgoed/ Mennestraat/ fietspad Kraakweg van een goed functionerend verkeersplateau te voorzien en de nabij de kruising De Kraak gesitueerde snelheidsremmer te vergroten tot over het hele kruisingsvlak.

Hoe en wanneer worden echter niet aangegeven en er wordt ook niet over eventuele tijdelijke maatregelen gesproken. Reden voor Gemeentebelangen om wederom aan de bel te trekken, aangezien de hoge snelheden over deze wegen de leefbaarheid en vooral de veiligheid in de wijken niet ten goede komt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie