RvS: verbindingsweg Nijverheidsweg en Stationsstraat kan doorgang vinden

11 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

PUTTEN - De Raad van State heeft op 26 februari een definitieve uitspraak gedaan over de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen de Nijverheidsweg en de Stationsstraat. Uit deze uitspraak volgt dat de weg nu kan worden aangelegd.

De gemeenteraad heeft op 4 oktober 2013 het bestemmingsplan Verbinding Nijverheidsweg-Stationsstraat vastgesteld. Drie bewoners van de Stationsstraat hebben hiertegen een beroepschrift ingediend. De Raad van State heeft deze beroepschriften weliswaar gegrond verklaard, maar de weg kan toch worden aangelegd.

Naar aanleiding van een tussenuitspraak van de Raad van State (bestuurlijke lus) is de gemeente vorig jaar namelijk in de gelegenheid gesteld om een aanvullend geluidonderzoek uit te voeren en het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen, zodanig dat daarin het wegtracé precies wordt aangegeven.

Het bestemmingsplan is op 7 november 2013 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

De tegen dit gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan van rechtswege ingediende beroepen, zijn door de Raad van State ongegrond verklaard, waardoor het gewijzigde bestemmingsplan onherroepelijk is geworden.

Het is de bedoeling dat de verbindingsweg voor de zomervakantie aangelegd wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie