Huldiging 175 jaar lidmaatschap Pluimvee en Pelsdierenfokkers

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op donderdag 27 februari hield de Pluimvee en Pelsdieren Vereniging haar jaarvergadering. Een aantal leden was 25 jaar lid van de P.P.V. en werden gehuldigd. Zij kregen allen een plaquette aangeboden van de P.P.V. J. van Asselt, A.Deetman en T. Doppenberg konden helaas niet aanwezig zijn, B. D. van Dijken, H. Timmer, M. Lubbertsen en H.J. Vredenberg waren wel aanwezig. Zij ontvingen van Kleindier Liefhebbers Nederland een oorkonde plus een speld. Aan hun dames werd een bloemetje aangeboden. Op de foto staan : Marijke Geytenbeek voorzitster. B.D. van Dijken en mevr. Van Dijken, H. Timmer, M. Lubbertsen en H.J.Vredenberg.

De Pluimvee en Pelsdierenfokkersvereniging Putten en Omstreken organiseert diverse activiteiten samen met de verenigingen uit Nijkerk, Ermelo en Elspeet. Elk jaar eind oktober wordt de Veluwepoortshow georganiseerd in de manege de Bouwkamp aan de Waterweg. Daar kan iedereen de dieren gratis komen bekijken nadat de keurmeesters deze dieren gekeurd hebben volgens de NL ras en kleurbeschrijvingen.

Onze leden zijn houders van diverse rassen en kleuren van bv Kippen, Konijnen en Eenden. Er wordt geprobeerd om de rassen te fokken volgens NL en EU ras en kleurbeschrijvingen. Er wordt geprobeerd om veelal oorspronkelijke rassen in stand te houden.

Dankzij de goede samenwerking met de dierenarts kunnen we elk jaar een NCD enting organiseren voor de kippen van onze leden.

Ook kunt u de PPV tegen komen op diverse evenementen zoals Ossenmarkt, Oogstfeest en het Knolletjesfeest.

Voor informatie:

Secr R. Teunissen secretaris@ppvputten.nl of tel: 0341-352800

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie