Tijdelijk pand voor Puttens Historisch Genootschap

27 oktober 2018 om 11:18 lokaal

PUTTEN Het voorste deel van het pand aan de Achterstraat 35 in Putten mag tijdens het project 'Verhaal van Putten' worden gebruikt als werk- en archieflocatie door het Puttens Historisch Genootschap.

Wijnand Kooijmans

Het project heeft tot doel essentiële informatie over de geschiedenis van Putten vast te leggen en wordt uitgevoerd door Erfgoed Gelderland. De looptijd loopt parallel aan de verbouwing van het gemeentehuis tot oktober 2019. Door de gemeente zijn boeken en artikelen van het Puttens Historisch Genootschap in dozen gedaan om tijdens de verbouwing in het archief te zetten. Gevolg daarvan is dat boeken en artikelen niet doorzoekbaar zijn waarmee de voortgang van het project niet volgens plan kan worden voortgezet.

Door de verhuur van een deel van het pand aan de Achterstraat kan het project nu gewoon doorgang vinden. Andere locaties, zoals het huidig archief in het gemeentehuis en het voormalig schoolgebouw Klein Schovenhorst zijn wel onderzocht, maar bleken niet geschikt als tijdelijke locatie.

INGREPEN Er zijn wel enige ingrepen aan het pand nodig voor het tijdelijk gebruik. Zo dienen de waterleiding en het sanitair te worden gerepareerd en moeten kosten worden gemaakt voor de aanleg van een inbraak- en brandmeldinstallatie. In totaal gaat het om een bedrag van 4.828,50 euro. De kosten van de verhuizing komen eveneens voor rekening van de gemeente.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie