Annelies Middelkoop-Stolle is één van de kunstenaressen die exposeert in de Kunstkelder.
Annelies Middelkoop-Stolle is één van de kunstenaressen die exposeert in de Kunstkelder. Annelies Middelkoop-Stolle

Aquarellen, mandala's en keramiek in Kunstkelder

2 april 2019 om 07:25 lokaal

PUTTEN Tot en met 13 april is er een nieuwe expositie te zien in de Kunstkelder van Putten, die nog steeds haar tijdelijke intrek heeft genomen in School Veenhuizerveld. Er zijn werken te zien van Emmy Boer-Wijnen, Annelies Middelkoop Stolle en Wekie Bos.

Emmy Boer-Wijnen volgde de opleiding schilderen aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet, waar ze in 1994 afstudeerde. Aan de Hogeschool Windesheim studeerde ze van 1997-2001 voor leraar tekenen. Ze verzorgde van 1977 tot 1990 illustraties voor het Reformatorisch Dagblad en het familieblad Terdege. Voor dit blad gaf ze ook workshops aquarelleren. Van 2001 tot 2016 was ze verbonden aan de Jac. Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn als docent tekenen/CKV.

Zij werkt het liefst met aquarel en acryl op groot formaat. Momenteel richt ze zich bij voorkeur op het uitbeelden van bijbelse thema’s, in realistische symbolen. Ook beelden uit de natuur en de architectuur, met als elementen rust en ruimte, inspireren haar.

MANDALA'S Annelies Middelkoop-Stolle woont in Harderwijk. Zij tekent mandala’s voornamelijk met kleurpotlood op wit en soms op zwart papier, zoals bijvoorbeeld Hundertwasser of nat-in-nat. De nat-in-natwerken worden later intuïtief uitgewerkt in kleurpotlood. Met kleurpotlood kan ze heel subtiel kleur aanbrengen, laag over laag, van donker naar schaduw naar licht of omgekeerd waardoor er mooie gelijkmatige kleurovergangen ontstaan. Zij heeft in de loop der jaren veel verschillende manieren van mandalatekenen beoefend zoals bijvoorbeeld de Chakra-tekeningen, geometrisch, kristalmandala’s vanuit de Vedische numerologie, Roosvensters, Islamitische tegelpatronen, de getallen vanuit de Griekse filosofie, vanuit de Mayatraditie en intuïtief waarbij het kleurpotlood als het ware zijn eigen gang gaat. Daarnaast heeft zij zo’n twintig jaar lesgegeven in mandalatekenen.

KERAMIEK Wekie Bos is van 1972 tot januari 2008 werkzaam geweest als docent Beeldende Vorming in Amersfoort. In 2005 is ze begonnen met de opleiding Keramiek aan de SBB, nu de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda. Deze studie heeft ze afgerond in 2008. Daarna heeft ze nog de extra leerjaren glazuren en handvormen gevolgd en een master handvormen. Nu geeft ze cursussen keramiek aan huis. De combinatie van draaien en handvormen komt veel voor in haar werk. In het werk is gebruikgemaakt van engobe en/of sinterengobe en glazuur. Omdat ze thuis een elektrische oven heeft is het werk veelal oxyderend gestookt. De natuur in al haar facetten is uitgangspunt, deze inspiratiebron komt tot uiting in kleur en/of vorm.

De expositie is te bekijken in School Veenhuizerveld, Veenhuizerveldweg 30 in Putten. Openingstijden: dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur; woensdag en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Meer informatie: www.kunstinputten.nl.

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie