Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Ha-twee-go is thema van zevende editie Koningsspelen

7 april 2019 om 06:43 lokaal

PUTTEN Meer dan elfhonderd kinderen gaan vrijdag 12 april meedoen aan de Koningsspelen. De zevende editie van het sportieve evenement duurt van 09.30 tot 12.00 uur en wordt gehouden op vier locaties in Putten. Het thema is dit jaar HA-TWEE-GO, omdat water drinken essentieel s om goed te functioneren en presteren, zeker als je veel beweegt.

JongPutten en verschillende sportverenigingen uit Putten en MBO Amersfoort hebben de handen ineen geslagen om de Koningsspelen te organiseren voor alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de veertien Puttense basisscholen. Aangezien er 1.120 kinderen deelnemen, is het programma verdeeld over vier locaties. Groep 5 is te vinden op het terrein van SDC Putten, groep 6 sport op het buitenterrein van KV de Meeuwen, groep 7 is in sporthal de Meeuwen en bij tennisvereniging de Vale Ouwe en groep 8 is in en rondom het Bosbad.

Dit jaar bestaan de Koningsspelen weer uit het Koningsontbijt, de Koningssportdag en als warming-up het lied van Kinderen voor Kinderen. De kinderen ontbijten op school, daarna gaan ze op weg naar de diverse sportlocaties. De warming-up start overal om 09.30 uur met de ingestudeerde dans 'Pasapas'. Om 10.00 uur start het sportprogramma en de Koningsspelen zijn rond 12.00 uur afgelopen.

Om de Koningsspelen in goede banen te leiden, heeft een groot aantal partijen zich ingezet. Organisatie en begeleiding is in handen van JongPutten in samenwerking met dertig studenten van MBO sportacademie Amersfoort. Ook de Puttense sportverenigingen hebben gehoor gegeven aan de oproep om mee te werken: Zwem- & Poloclub Triton, SV Rood-Wit '58, Volleybalvereniging OMS Putten, Wellness Centre Putten, Fietscross Club Putten, Badmintonvereniging Putten, Zaalvoetbalvereniging SV Putten, Tennisvereniging het Laakhuisje, Tennisvereniging de Vale Ouwe, SDC Putten, Biljart 2Brothers, Schietsportvereniging Wilhelm Tell, Puttense damclub P.D.C., Bosbad Putten, Wielerclub SV Putten, Zaalvoetbalverenging De Lenco's, KV de Meeuwen, Tafeltennis vereniging TVP, PSV DoDO en PDC Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie