Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Bevrijdingsvuur opnieuw in Putten gebracht

7 mei 2019 om 12:05 lokaal

PUTTEN Het bevrijdingsvuur is zondag 5 mei voor de negende keer vanuit Wageningen naar Putten gebracht. Dit gebeurde door de lopers van De Samenloop. Zondagmorgen om 00.00 uur werd het bevrijdingsvuur voor Hotel De Wereld in Wageningen aangestoken als start van Bevrijdingsdag en daarna door honderden atleten verspreid door heel Nederland.

Toen om 00.20 uur de fakkel voor de gemeente Putten werd aangestoken was wethouder Roelof Koekkoek daar namens de gemeente Putten aanwezig en wenste hij de lopers een goede en plezierige tocht.

STILSTAAN De groep liep een route van meer dan zestig kilometer in estafettevorm. Onderweg werden bij verschillende oorlogsmonumenten herdenkingskaarsjes aangestoken. Hier werd door de lopers stilgestaan bij al diegenen die zijn omgekomen ten gevolge van nazi-terreur.

De Samenloop had voorafgaand aan deze tocht tijdens de Dodenherdenking op 4 mei een krans gelegd bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats in Putten.

Het bevrijdingsvuur werd zondagmorgen om 08.00 uur bij het Bosbad aan wethouder Roelof Koekkoek overhandigd. Met muzikale omlijsting van fanfarekorps Excelsior Putten vond daar de huldigingsceremonie plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie