De nieuwe theatergids van Theater Stroud is huis-aan-huis verspreid.
De nieuwe theatergids van Theater Stroud is huis-aan-huis verspreid. Theater Stroud

Programma Theater Stroud: 'Een zo gevarieerd mogelijk aanbod'

6 juli 2019 om 07:37 lokaal

PUTTEN Het nieuwe theaterprogramma van Theater Stroud is in de eerste week van juni weer huis-aan-huis in Putten verspreid. In de brochure staan twintig voorstellingen van de meest uiteenlopende genres. Programmeur Rosemarie Landman: ,,Van cabaret, toneel, en muziek tot literair, musical en kindertheater. We hebben weer geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk aanbod neer te zetten."

Charlotte Kroone

Landman: ,,Komend theaterseizoen 2019-2020 hebben we maar liefst twintig topvoorstellingen in onze mooie, vernieuwde theaterzaal in Stroud. Zo starten we in september het seizoen met twee voorstellingen in het kader van de Week van de Dementie, gevolgd door een klassiek concert van Camerata (leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest). Begin oktober komt niemand minder dan Karin Bloemen met een jazzconcert, Jan Beuving met cabaret en in de herfstvakantie is er de familiemusical Roodkapje. In november komt violiste Marieke Booy, is er een meezing-cabaret van de Vuile Huichelaar en cabaretier Remco Veldhuis sluit de maand af met een solo-optreden. De laatste maand van het jaar staat Henry van Loon (onder andere bekend van De Luizenmoeder) op de planken gevolgd door Janke Dekker en Amy Egbers met een gezongen theatercollege.

In het nieuwe jaar 2020 starten we met een musical van Haal het doek maar op en solotoneel van Doet sneeuw pijn. In februari is er een tribuut aan het werk van Leonard Cohen. In het kader van PodiumXtra treedt Puttenaar Gerrit van Emoud op samen met Eric Vaarzon Morel. De maand maart start met een theaterspecial van Floris Kortie en Vera Kooper met daarna een solovoorstelling van zanger Daniel Lohues en ten slotte een literaire avond met Joris Luyendijk. Op 1 april (geen grap) komt niemand minder dan Guido Weijers naar Theater Stroud. Geen cabaret, maar wel grappig! Daarna komt de Amerikaanse club The Fortunate Sons met muziektheater. Als afsluiting van het seizoen is er ná de herdenking op de Dam op 4 mei in het kader van '75 jaar Herdenken en Vrijheid' een toneelstuk van Jette van der Meij en Bartho Braat. Kortom, we hopen theaterliefhebbers een verrassende, inspirerende en leuke avond uit te bieden."

JUBILEUM Voorzitter Astrid van Schaik: ,,We zijn weer ontzettend trots op ons programma, bijzonder dit jaar is dat sommige voorstellingen aan een bijzonder thema, speciale gebeurtenis of maatschappelijke functie verbonden zijn. Speciaal dit jaar is ook dat we ons 25-jarig jubileum vieren. Later in het seizoen gaan we daar zeker nog wat leuks mee doen.''

Wie de brochure van Theater Stroud niet thuis heeft ontvangen, maar er wel één wil hebben, kan hem gratis ophalen bij het VVV-kantoor, de Bibliotheek of bij Stroud en het programma is natuurlijk ook online te bekijken. Kaarten zijn te koop via de website van Theater Stroud:

Meer op www.theaterstroud.nl; info@theaterstroud.nl; facebook/theaterstroud.nl; Instagram/theaterstroud.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie