Pater Moeskroen sloot het theaterseizoen van Stroud af afgelopen vrijdag.
Pater Moeskroen sloot het theaterseizoen van Stroud af afgelopen vrijdag. Maranke Pater

Theater Stroud klaar voor nieuw seizoen

24 april 2018 om 07:17 lokaal

PUTTEN Het is een bijzonder seizoen geweest: het theater heeft een flinke verbouwing achter de rug waardoor er nu een vlakkevloertheater is ontstaan met tribune. Het theater trapt het nieuwe seizoen af met achttien nieuwe programma's en vanaf 1 juni gaat de kaartverkoop voor het seizoen 2018-2019 van start. Op zaterdag 29 september is het eerste optreden met Syb van der Ploeg (bekend van De Kast) met zijn programma ‘Sportsound’.

Rosemarie Landman, programmeur: ,,Syb van der Ploeg gaat met zijn pianist Wiebe Kaspers op zoek naar raakvlakken tussen muziek en sport, tussen winnen en verliezen..” In oktober volgt op de 13e de voorstelling Purper’s Passie Landman: ,,Bijzonder aan dit muzikale cabaret is dat de spelers Anne van Veen hebben toegevoegd, de dochter van Herman van Veen.” Op 24 oktober is de voorstelling ‘Pipo en de Piratenprinses’ met Pipo de Clown.

Tijd voor Trio is een cabaretvoorstelling van de groep Niet Schieten die recentelijk Esmée van Kampen aan hun groep hebben toegevoegd. Landman: ,,Esmée is een enorme meerwaarde voor de heren, ze heeft in heel wat musicals en televisiereclames gespeeld en kan gigantisch mooi zingen.” Op zaterdag 3 november komt deze voorstelling in Stroud.

Iris de Hond is een pianiste die op 15 november naar Putten komt met haar programma Bewogen. Landman: ,,Ze trekt met haar vleugel over de hele wereld, speelt op de meest ongelooflijke plekken. Van stations tot op straat bij de daklozen.” De jonge cabaretier Alex Ploeg brengt op 24 november zijn allereerste theatervoorstelling Ultimatum. Landman: ,,Alex is een veelbelovend talent. Wij willen in ons theater jonge mensen graag een kans en een podium geven.”

PRIMEUR Voor Theater Stroud is het een primeur dat Veldhuis en Kemper naar Putten komen op zaterdag 1 december. Francien van Broekhuizen en pianist Gregor Bak komen met hun cabareteske klassieke kamermuziek het publiek vermaken op 12 januari. Francien is bekend van het programma Maestro.

GESCHIEDENIS Evert de Graaf is een bekende Puttenaar die op zaterdag 26 januari een lezing zal geven over de geschiedenis van het gebouw Stroud. De lezing wordt muzikaal omlijst door Jean van Vugt. De twee jonge cabaretières van Matroesjka brengen op donderdag 31 januari hun programma Brainwash. Op 7 februari vindt de try-out ‘De dag dat ik Robert Long ontmoette’ met liedjes van Robert Long plaats. Landman: ,,Speelman & Speelman moest vorig jaar hun optreden afzeggen maar komt nu op 16 februari naar Putten met de cabaretvoorstelling ‘Met terugwerkende kracht’.”

AART STAARTJES Bijzonder wordt de toneelvoorstelling ‘Een goed mens’ op 1 maart, met Aart Staartjes en Victor Reinier. Dit stuk is speciaal geschreven voor Aart Staartjes. Victor Reinier speelt zijn jongere ik. Op 14 maart vindt er een tribute plaats, The Simon & Garfunkel story waarbij veel liedjes van Simon & Garfunkel worden gespeeld. ‘Eus’, de bijnaam van Ozcan Akyol, komt op de literaire avond van 21 maart. Martijn Koning is een veelbelovend cabaretier die op 28 maart zijn voorstelling Koning van de dieren brengt. De maand april staat in het teken van de voorstelling van Scrum, die op 6 april hun Single Malt Folk Part 2 brengen. Afsluiter is Paul van Loon op 13 april die het programma 'De kunst van het lezen' op het toneel brengt voor 7+.

Voor meer informatie en reservering: www.theaterstroud.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie