Justin Kauflin & Thomas Fonnesbaek
Justin Kauflin & Thomas Fonnesbaek John Lewis Marshall

Internationale top op Jazzdagen Harderwijk

18 maart 2022 om 09:16 Lokaal Deel je nieuws

Justin Kauflin & Thomas Fonnesbaek (USA/DEN)

30 maart Catharinakapel Harderwijk

Eenmalig concert in Nederland. Velen uit de regio zullen zich het fantastische soloconcert van pianovirtuoos Justin Kauflin (USA) uit 2019 in de Catharinakapel herinneren. Hij komt nu terug voor een eenmalig concert in Nederland met een net zo’n grote virtuoos op de contrabas: Thomas Fonnesbaek (Den). Een uniek duo concert dus op de jazzdagen. 

De Amerikaanse pianovirtuoos Justin Kauflin verloor zijn gezichtsvermogen toen hij elf jaar oud was. Dat weerhield hem er niet van om cum laude af te studeren als jazzpianist. Door een speling van het lot werd de legendarische jazztrompettist Clark Terry een van zijn mentoren. In 2014 verscheen de aangrijpende, prijswinnende documentaire ‘Keep On Keepin’ On, over hun bijzondere relatie.

Justin Kauflin werd door de wereldberoemde producer Quincy Jones gecontracteerd. Quincy Jones zei over hem: “Ik weet dat ik nooit zo’n groot talent als hem tegen zal komen… hij is simpelweg uniek. Een fantastisch musicus… je voelt het in iedere noot die hij speelt”.

Kauflin komt naar de Catharinakapel met de uit Denemarken afkomstige Thomas Fonnesbaek. Fonnesbaek heeft als freelance bassist een grote naam opgebouwd niet alleen in Denemarken maar ook in Europa en daarbuiten. Zo speelt en treedt hij op met artiesten als Sinne Egg, Enrico Pieranunzi, Aaron Parks, John Taylor, Harvy Mason, Justin Kauflin, Christian Sands, Ulf Wakenius en vele anderen.

“Wij zijn erg blij dat het gelukt is om dit fantastische duo naar Harderwijk en de Jazzdagen te halen. Zij besluiten hun tour door Denemarken en Zweden met een concert bij ons in de Catharinakapel. Een duo waarbij je hoort en ziet wat er gebeurt maar het eigenlijk niet kan geloven, dat was onze ervaring. En dat in de intieme Catharinakapel”, aldus de organisatie.  

Meer info en kaartverkoop: www.jazzdagen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie