De winnaars van de laatste editie: de Deurtrekkers
De winnaars van de laatste editie: de Deurtrekkers Melinda Bouw

Puttens Kampioenschap Touwtrekken 2023

Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 4 februari wordt wederom het Puttens Kampioenschap touwtrekken georganiseerd. Dit evenement werd in 2010 voor de eerste keer gehouden en sindsdien heeft het een vaste plek gevonden in veel Puttense agenda’s en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een sportief festijn voor een heel breed publiek. Met teams uit de hele regio en met deelnemers in alle leeftijdscategorieën biedt het toernooi voor elk wat wils. Evenals voorgaande jaren is er een senioren- en  een jeugdklasse. De heren- en damesteams gaan in dezelfde klasse de strijd aan. De herenteams bestaan uit 6 personen, een coach en een eventuele reserve. De damesteams uit 9 personen, een coach en een eventuele reserve. Dit jaar is er ook de mogelijkheid om met een gemengd team deel te nemen, voor de combinatieteams gelden de regels van de NTB: voor elke 2 heren mogen 3 dames of 3 jongens onder 18 jaar opgesteld worden. Een combinatieteam bestaat uit 7, 8 of maximaal 9 touwtrekkers, waarbij een 9 tal dus geheel uit dames en/of jongens onder 18 jaar bestaat.

De inschrijving is reeds geopend en er is er nog plek voor enkele teams, deze kunnen zich aanmelden door een berichtje te sturen naar de Facebookpagina van Blij in Putten.

Om het Puttens Kampioenschap Touwtrekken zo laagdrempelig mogelijk, en voor een ieder betaalbaar te houden, is de entree gratis en ook voor de deelnemende teams worden er geen kosten berekend. Handig om te weten: er is geen mogelijkheid om te pinnen, betalen kan alleen met contant geld. Eenieder die wil komen kijken naar de wedstrijd is van harte welkom vanaf 14:00 uur in trainingsstal de Bouwkamp aan de waterweg 35 in Putten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 10 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00