samen koken
samen koken alz.nl

Onvergetelijke Kookclub voor mensen met dementie in Putten.Op 12 juni 2023 start de eerste Onvergetelijke Kookclub in Putten..

24 mei 2023 om 13:46 Lokaal Deel je nieuws

Zo lang mogelijk mee blijven doen 

Van de 290.000 mensen met dementie in Nederland woont 70% thuis. Gerjoke Wilmink, directeur bestuurder Alzheimer Nederland: “1 op de 5 mensen krijgt dementie. De diagnose is heel erg verdrietig, maar het betekent niet dat het leven direct ophoudt. Veel mensen raken in een isolement, vanuit schaamte of een gevoel op hun tenen te moeten lopen. Terwijl zo lang mogelijk meedoen en je waardevol voelen zo belangrijk is, voor ieder individu. Eenvoudigweg plezier beleven aan wat nog wél kan. Bij de Onvergetelijke Kookclub kan dat. Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving.”

 Samenwerking voor lotgenotencontact  Met de fantastische bijdrage van de Nationale Postcode Loterij van €418.000 kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte in 3 jaar op 30 locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren. “De kookclubs sluiten aan bij de missie van Resto VanHarte. Wij brengen mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel om eenzaamheid tegen te gaan. Bij de Onvergetelijke Kookclubs kunnen mensen met dementie én hun naaste lotgenoten leren kennen en samen activiteiten ondernemen. Een mooie en effectieve manier om eenzaamheid tegen te gaan,” vertelt Polle Janssens, directeur bestuurder Resto VanHarte. 

 Gerjoke Wilmink: “De Onvergetelijke Kookclub is geïnspireerd op Restaurant Misverstand. Daar zagen we dat dementie ingrijpend is, maar dat lotgenoten veel steun hebben aan elkaar. Het is waardevol om samen de handen uit de mouwen te steken, iets voor elkaar te krijgen en plezier te beleven. We zijn ontzettend trots dat we dit landelijk kunnen aanbieden, inmiddels op meer dan 20   locaties.” 

Aanmelden?   Mensen met dementie en hun naaste nodigen we uit zich aan te melden voor een onvergetelijke avond. Bijdrage voor de Onvergetelijke Kookclub is € 7,50 euro per persoon per avond. Dit is inclusief 3-gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop.  Aanmelden kan via de lokale Alzheimer Nederland site onder ‘Onvergetelijke Kookclub’ of door een mail te sturen naar kookclub.putten@alzheimervrijwilligers.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie