Afbeelding
foto WCP Putten

Is verhuizing Boni naar de Gervenhof wel verstandig?

24 mei 2023 om 15:03 Lokaal Deel je nieuws

In de raadscommissie werd het plan om de Boni te verhuizen naar de Gervenhof door de meeste partijen omarmd. Ik vraag mij hardop af of dit een verstandige weg is.

Laten we wel zijn, de realisatievan winkelbedrijven in het centrum die gepaard gaan met veel transportbewegingen is al tientallenjaren niet meer van deze tijd. Deze worden overal gerealiseerd aan de randen van de centra, vlak bijde hoofdverkeersaders, of zelfs op bedrijventerreinen zoals de Boni in Ermelo.

Door de Plusmarkt is al aangedragen dat er nu al een parkeerprobleem is. Dat werkt het bezoek aan aan het centrum en de overige detailhandel minder aantrekkelijk, zeker voor de mensen die gebonden zijn aan het vervoer per auto.

Het verkeer over de Engweg wordt verder als problematisch gezien. Na realsiatie van Putten Zuid zullen de Roosendaalseweg en de Halvinkhuizerweg zwaarder belast worden. De aanleg van Putten Zuid in combinatie met de concentratie van de supermarkten in het centrum maakt de verkeersproblemen alleen maar erger.

Ik ben van mening dat we het voorbeeld van andere gemeenten moeten volgen. Neem bijvoorbeeld Nijkerk waar de AH uit het centrum vlakbij de nieuwe wijk het Spaanse Leger is gehuisvest. Dit zouden we in Putten ook moeten doen. Realiseer naast de Aldi ook de Boni in Putten Zuid. Dit geeft een verlichting van het verkeer op de Engweg, vermindert de parkeerproblemen, en voorkomt dat de Roosendaalseweg en de Halvinkhuizerweg extra worden belast. De bewoners van het Husselerveld, Bijsteren en Rimpeler kunnen dan een keuze maken tussen de supermarkten in het centrum of die in Putten Zuid. In een volgende bijdrage wil ik dit idee verder uitwerken. Ik ben benieuwd naar de reactie van de politiek op dit alternatief.

Eén ding is duidelijk, en dat is dat als de medewerking van de omgeving er niet is, er een procedure tot aan de Hoge Raad gaat volgen. Dan zal het nog jaren duren voordat de Boni verhuisd kan worden, en het huidige terrein opnieuw kan worden ingericht. Dat willen we toch niet! Laten we niet met open ogen tegen een muur botsen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie