Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Puttense kermis gaat ondanks corona door

5 augustus 2020 om 15:41 Maatschappelijk

PUTTEN De Puttense kermis gaat door. Dat laat exploitant Nico Sterrenburg weten. Het jaarlijkse festijn vindt plaats aan de Halvinkhuizerweg van donderdag 6 (morgen) tot en met zaterdag 15 augustus.

Rik Bronkhorst

Het zag er lange tijd naar uit dat de kermis dit jaar niet door zou gaan als gevolg van het coronavirus. ,,Na overleg met de gemeente Putten is besloten het feest toch wel te laten plaatsvinden”, vertelt Nico Sterrenburg. ,,Daar zijn we de gemeente heel dankbaar voor. Het water staat ons als kermispersoneel aan de lippen, het is mooi dat we weer kunnen draaien.”

Om bezoekers veilig naar de kermis te laten komen, is er een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Sterrenburg heeft daarvoor afgekeken bij pretparken in Nederland. ,,We dachten zelf dat het nooit zou gaan lukken om bezoekers afstand te laten bewaren, maar in de pretparken lukt dat ook. Daardoor zijn we op een aantal ideeën gekomen. Er zijn twee duidelijk in- en uitgangen waar een beveiliger komt te staan. Ook volgen de bezoekers een vast parcours. Zo loopt iedereen met elkaar mee en niet tegen elkaar op.” Ook staat er bij elke attractie desinfectiemiddel en zijn er medewerkers die toezien op het houden van afstand. ,,Ik denk dat het zo prima gaat lukken”, geeft de exploitant aan.

Meer lezen over de maatregelen, een reactie van de gemeente en het aantal attracties? Dat kan als premiumabonnee via deze link.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie