Afbeelding
Rabobank Randmeren

Rabobank zet zich in voor verenigingen: ‘Deze steun is belangrijker dan ooit’

1 september 2020 om 08:00 Maatschappelijk

PUTTEN Clubs en verenigingen in de gemeente Putten hebben het door de coronacrisis moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen staat hun toekomstbestendigheid onder druk. Vanaf 31 augustus start het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport. Clubs en verenigingen uit Putten, Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg, Ermelo en Harderwijk worden dan opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank Randmeren stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. ,,Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit”, aldus algemeen directeur Paul Verhoef van Rabobank Randmeren.

Met Rabo ClubSupport investeert de bank al jaren met haar kennis, netwerk en financiële middelen in het club- en verenigingsleven van Nederland. Via de Rabo Bankieren app beslissen Rabobank-leden mee over welke initiatieven uit het club- en verenigingsleven de steun van de bank verdienen. ,,Clubs en verenigingen die deelnemen voeren campagne voor een eigen bestedingsdoel en roepen Rabobank-leden op om via de app op hun initiatief te stemmen. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen of workshops over ledenwerving en digitalisering.”

HERSTART VERENIGINGSLEVEN Clubs en verenigingen hebben het de afgelopen maanden te verduren gehad door de crisis. Leden konden maandenlang niet samenkomen om te sporten, zingen, dansen, hobby’s te beoefenen of om zich met elkaar in te zetten voor hun vereniging. Verhoef: ,,Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen. De kantine of het clubhuis is voor veel mensen hun tweede thuis: dé plek waar leden samenkomen, waar talenten worden ontplooid en waar verbinding ontstaat in de buurt. Daarmee is tijdens de afgelopen maanden de belangrijke sociale functie die clubs hebben weggevallen. Op alle fronten kunnen clubs en verenigingen dus een steuntje in de rug gebruiken. Meedoen aan Rabo ClubSupport is dus goed voor jouw club én geweldig voor de buurt.”

INSCHRIJVING GESTART Rabobank Randmeren stelt in 2020 in totaal 70.000 euro beschikbaar om te investeren in lokale clubs en verenigingen. Aanmelden kan vanaf 31 augustus tot en met 30 september. De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober en rond half november worden alle clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank.

Meer informatie is te vinden op Rabobank.nl/clubsupport

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie