PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Putten

Fysiotherapeut Klaas van de Kamp uit Putten fietst Pyreneeën Challenge: ‘Veel geld voor onderzoek stofwisselingsziekten nodig’

Mensen
Foto: Joyce Kruizenga
28 mrt 2023, 16:00
Klaas wil graag weer meedoen aan de Pyreneeën Challenge.
Klaas wil graag weer meedoen aan de Pyreneeën Challenge.
PUTTEN

In september van dit jaar wil Klaas van de Kamp voor de tweede keer meedoen aan de Pyreneeën Challenge. Dit driedaagse sponsorevenement wordt georganiseerd door de Stichting Ride4Kids. Deze Challenge wordt volledig ondersteund door vrijwilligers met als doel; zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Klaas: „Stofwisselingsziekten zijn zeldzaam en relatief onbekend. Maar desondanks één van de grootste doodsoorzaken van kinderen onder de vijftien jaar in Nederland. Ieder jaar krijgen zo’n 800 kinderen in Nederland deze diagnose. Meer dan de helft overlijdt voor hun achttiende verjaardag.”

Klaas krijgt het even moeilijk: „Helaas heb ik het in mijn directe omgeving meegemaakt. Mijn broer heeft twee kinderen moeten begraven, die beiden een stofwisselingsziekte hadden. De meisjes werden niet ouder dan vier en vijf jaar. Dit zou geen enkele ouder mee moeten maken. Je voelt je dan zo machteloos.” Er zijn ongeveer 600 verschillende meta..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie