De bewoner van de chalet zou deze ochtend verhuizen naar een verzorgingstehuis in Breda.
De bewoner van de chalet zou deze ochtend verhuizen naar een verzorgingstehuis in Breda. Donkersgoed Multimedia

Brute overval op 82-jarige bewoner Chaletpark Horsterland, vrijwilligers vonden de vrouw liggend op de grond

28 februari 2023 om 15:30 Misdaad

ERMELO Een 82-jarige bewoner van Chaletpark Horsterland heeft bijna twee uur in haar pyjama op de grond gelegen na een brute overval. Eén van de overvallers stond op de 82-jarige mevrouw, drukte de bewoner met een voet naar beneden en riep: ,,Geld, geld, geld!’’ 

De bewoner van de chalet zou deze ochtend verhuizen naar een verzorgingstehuis in Breda. Vrijwilligers van Stichting Present Ermelo zouden haar helpen met de verhuizing. Vrijwilliger Hein van Klooster vertelt het verhaal: ,,Wij waren al wat spullen die buiten waren klaargezet in de aanhanger aan het zetten. Toen wij naar binnen gingen, zagen wij de bewoner op de grond liggen.’’ Vervolgens hebben de twee vrijwilligers de 82-jarige mevrouw, die gebonden is aan een rolstoel, overeind geholpen. ,,Ze lag daar op de koude vloer, half onder een tafel, de verwarming was uit en ze had alleen haar pyjama aan. Ze lag daar gewoon moederziel alleen. Wat als wij niet waren gekomen.’’ De vrijwilligers hebben de bewoner in een stoel gezet en een dekbed om haar heen gedaan.

Het was half tien in de ochtend. Twee uur eerder waren de overvallers naar binnengekomen en is op een brute manier geprobeerd om aan een buit te komen. Het is nog niet duidelijk of de overvallers ook daadwerkelijk bezittingen of geld hebben ontvreemd. 

De bewoner is MS-patiënt, weet Van Klooster. Er is geen ambulance aan te pas gekomen, wel klaagde de mevrouw over pijn.

Het is de bedoeling dat de vrijwilligers morgen het verhuizen van de spullen van de chalet weer oppakken. De bewoner was, terwijl ze op de grond lag, niet instaat om hulp in te schakelen. Gelukkig vonden de vrijwilligers de 82-jarige mevrouw. ,,Dan zie je de waarde van vrijwilligerswerk en het belang van omzien naar elkaar’’, besluit Hein van Klooster, die samen met Berry Visser ter plekke was.

Spullen stonden buiten voor de verhuizing.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie