De ondertekening.
De ondertekening. Gemeente Putten

Noord-Veluwse gemeenten werken samen om gevolgen klimaat aan te pakken

27 maart 2023 om 14:38 Natuur en milieu

PUTTEN De Noord-Veluwse gemeenten, waaronder Putten, én Waterschap Vallei en Veluwe ondertekenden vorige week de samenwerkingsovereenkomst Water en Klimaatadaptatie Noord-Veluwe. 

Ook voor deze regio worden de gevolgen van klimaatverandering duidelijker. De overheden werken samen om de kans op overlast en schade te beperken. Omdat de samenwerking zijn vruchten afwerpt, besloten zij om langer en intensiever met elkaar samen te werken. 

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Wadi bij de Schoolstraat in Putten.

Onder andere in Putten wordt openbaar versteend gebied afgekoppeld. ,,Dit klinkt wat technisch, maar dit zorgt ervoor dat regenwater snel de grond in zakt. Zo werken wij in onze wijken al meerdere jaren met wadi’s. De resultaten zijn duidelijk merkbaar. De wateroverlast na hevige regenbuien is hiermee verleden tijd”, zegt wethouder Bertus Cornelissen van de gemeente Putten.

KRACHTEN BUNDELEN EN KENNIS DELEN

De samenwerking is gericht op bundeling van krachten en kennis delen. Door effectief samen te werken dragen de partners bij aan de inrichting van een gezonde, klimaatbestendige en leefbare leefomgeving. Een leefomgeving waar inwoners kunnen werken, recreëren en wonen. De afgelopen tijd heeft de goede samenwerking geleid tot gezamenlijke projectvoorstellen waardoor geld vanuit Provincie, Rijk en Europa beschikbaar komt om de aanpak in de regio te versnellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie