Afbeelding
Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Waarom moesten wij hier weg?

19 augustus 2022 om 10:30 Overig

PUTTEN Henk Doppenberg heeft het boek ‘Waarom moesten wij hier weg?’ geschreven. In dit boek vertelt hij over zijn ervaringen met betrekking tot de handhavingsacties van de gemeente Putten om de permanente bewoning van recreatiewoningen te beëindigen. Daarnaast geeft Henk ongezouten zijn mening over dit onderwerp. 

,,Mijn vrouw en ik woonden in de Huijgenstraat en ons huis was vrij van hypotheek. Maar op een gegeven moment liep mijn bedrijf niet goed en ook de relatie met mijn vrouw ging niet goed. We verkochten ons huis en mijn vrouw kocht een huisje op een park. Later besloten we om toch weer samen verder te gaan. Ik trok bij mijn vrouw in op het vakantiepark en daar hoopten we samen gelukkig te worden. We wisten dat we daar officieel niet mochten wonen, maar de gemeente Putten vond het jarenlang prima dat er mensen in vakantiehuisjes woonden”, legt Doppenberg uit. ,,Als men er maar niet ingeschreven stond, dus een ander postadres had, was er niets aan de hand. Opeens ging de gemeente echter een totaal ander beleid voeren. Er kwamen diverse handhavingsacties en iedereen zonder gedoogverklaring werd uit zijn of haar onderkomen gegooid. Juridisch gezien was hier natuurlijk niets op aan te merken, maar menselijk gezien des te meer. De ‘overtreders’ werden behandeld als criminelen, van privacy was geen sprake meer en velen kwamen met een slechte tot bijna onverkoopbare woonruimte te zitten.”

ONVEILIG GEVOEL Doppenberg vervolgt: ,,De omgeving rond het park werd afgezet en de handhavers klopten bij ieder huisje aan. Ik was amper wakker en er kwamen drie mensen aan mijn deur. Ik werd het park afgezet en kreeg een bekeuring. Toen vroeg ik me toch wel af waarom. Ik ben nog nooit van mij leven met justitie in aanraking geweest en nu dit. Was toch gewoon in gesprek gegaan, maar er wordt gewoon niet aan de mensen gedacht. Je huis is je veilige plekje en ineens wordt je geconfronteerd met het feit dat er een heleboel mensen om je heen lopen te struinen in je spullen. Na die gebeurtenis liet ik niemand meer binnen en voelde me er niet veilig meer. Ik ben er niet beter op geworden. Ik was altijd een redelijk positief persoon, maar ik ben er zuurder van geworden. Dat is echt een gevolg van de gebeurtenissen. Dit had eigenlijk nooit mogen gebeuren.”

MENSELIJKE MAAT ,,Ik begrijp best dat een gemeentebestuur vaak besluiten moet nemen die niet altijd voor iedereen goed uitpakken, maar ik vind het wel belangrijk dat de menselijke maat nooit uit het oog verloren moet worden. De hele situatie heeft me bakken met stress opgeleverd. Inmiddels hebben we een huis in het dorp kunnen kopen en qua leefruimte zijn we hier heel blij mee. Maar dit alles heeft me wel erg veel geld gekost en veel stress opgeleverd. Ik was vrij van hypotheek om op financieel gebied een veilige oude dag te mogen beleven. Daar heb ik altijd hard voor gewerkt. En nu moest ik weer naar de bank om een hypotheek af te sluiten.”

GESCHREVEN VANUIT MIJN HART ,,In het begin was ik te gefrustreerd en dan zeg je dingen die je niet wil. Ik heb het eerst even laten zakken en alles opgeschreven vanuit mijn hart. Maar ik heb wel geprobeerd alles respectvol te houden. Na ruim een week had ik het verhaal wel voor elkaar. Dit is mijn vijfde boek en het zesde boek komt er alweer aan. Dat zal, zoals men van mij gewend is, weer over voetbal gaan. Ik heb dit boek geschreven omdat ik het belangrijk vindt dat mensen weten hoe de mensen die op de parken woonden het beleefd hebben.”

Het boek ‘Waarom moesten wij weg’ is voor 14.95 euro verkrijgbaar bij de Bruna aan de Dorpsstraat 34 en bij Ko Jager Cigars and Interior aan de Dorpsstraat 7 of via de website www.tekst-en-deco.nl.

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie