Bovenste Knoopje Open komt naar Landgoed Schovenhorst.
Bovenste Knoopje Open komt naar Landgoed Schovenhorst. Yan Kei Lo

Opening van theaterseizoen; Theater tussen de bomen van Landgoed Schovenhorst

16 augustus 2022 om 16:34 Overig

Theater tussen de bomen van Landgoed Schovenhorst

PUTTEN Het KlapstoelKabaret van Theater Stroud vormt ook dit jaar de opening van het nieuwe theaterseizoen. De twee voorstellingen in juli waren bijzonder geslaagd. 

Op zondag 28 augustus krijgen theaterliefhebbers wederom de kans om nieuw cabarettalent te ontdekken. In tegenstelling tot eerdere berichten, vertonen Lonneke Dort en Bovenste Knoopje Open, een kleinkunstgezelschap met Sjoerd van Capelleveen als frontman, hun kunsten vanaf een pop-up podium tussen de bomen van Landgoed Schovenhorst. Om 16.00 uur start de matinee en om 20.00 de avondvoorstelling.

Op de dag van de voorstelling, 28 augustus, worden de klapstoeltjes weer klaargezet voor het pop-up podium in het sfeervolle, bosrijke decor van Landgoed Schovenhorst. De nieuwe programmeur van Theater Stroud, Nithard Keijdener, is blij dat hij voor het KlapstoelKabaret Lonneke Dort naar Putten heeft kunnen halen, net als Sjoerd van Capelleveen met zijn kleinkunstgezelschap. 

LONNEKE DORT Lonneke Dort won de juryprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Het Parool schrijft over haar: ‘Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet.’ In 2020 wordt Lonneke uitgeroepen tot een van de cabaretiers van de NRC 101 Nieuwe Talenten, een lijst met de kunstenaars voor de toekomst. Lonneke neemt bezoekers mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens het liefst in een vilein en droogkomisch lied. Over haar nieuwe programma schrijft De Theaterkrant: ‘Prachtige dromerige liedjes vanuit de eigen bubbel.’

BOVENSTE KNOOPJE OPEN Bovenste Knoopje Open is een kleinkunstgezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen. Met ruim 400 speelbeurten op hun naam en hun Nederlandstalige muziek die al bijna een half miljoen keer is beluisterd, zijn deze vier jonge mannen met ontwapenend plezier aan de weg aan het timmeren. Ze stonden meermaals in het voorprogramma van Lucky Fonz III en speelden menig theater en vrijwel alle StuKaFesten van Nederland plat. 

De Theaterkrant noemt hen ‘een belofte’ en schreef: ‘Bovenste Knoopje Open luidt met Tijd Zat een nieuw tijdperk in voor de geëngageerde cabaretier.’ Over Sjoerd schreven ze: ‘Vertrouwelijk spreekt hij tegen de zaal, reageert ad rem op het publiek, persifleert ontspannen de uiteenlopendste personages, van seksist tot deftige huisdichter.’

INFORMATIE De deelnemende artiesten treden elk veertig minuten op vanaf een pop-up buitenpodium. Kaartjes kosten 17.50 euro en zijn uitsluitend online via de website www.theaterstroud.nl te bestellen. Bezoekers kunnen als ze dat willen ook nog voor 34.50 euro per persoon een driegangen theaterdiner reserveren bij Brasserie Schovenhorst. Dineren kan ná de voorstelling van 16.00 uur of vóór de voorstelling van 20.00 uur en ook hiervoor geldt dat alleen via de website www.theaterstroud.nl geboekt kan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie