Mark Bakker over de wedstrijd tegen Montfoort SV’19.
Mark Bakker over de wedstrijd tegen Montfoort SV’19. Marco Jansen

SDC Putten wint in blessuretijd

26 september 2022 om 11:21 Overig

PUTTEN SDC Putten is de competitie in de eerste klasse gestart met een thuisoverwinning op Montfoort SV’19. Heel lang leek de wedstrijd uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de blessuretijd wist de thuisploeg door een eigen doelpunt van verdediger en Montfoort-aanvoerder Don Mimpen de winst te forceren: 1-0.

,,Montfoort heeft het ons heel moeilijk geprobeerd te maken en ze hebben hun huid heel duur verkocht. Wij kregen of namen het initiatief en hadden meer de bal. Zij waren echt een goed collectief en ze verdedigden compact en agressief als team’’, zag coach Mark Bakker. De eerste 20 minuten speelde SDC Putten volgens de trainer ‘best heel aardig’. ,,We kregen vier prima mogelijkheden, maar we scoorden helaas niet. De schoten werden geblokt of de keeper redde.”

Daarna had Montfoort het beter op orde en kreeg SDC Putten het aanvallend wat moeilijker. ,,Zij werden ook wat dreigender in de omschakeling. Thodorie Velanas moest één kopbal vangen.”

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. ,,Zij speelden aan de bal heel direct vooruit in de ruimtes die er kwamen of de lange bal op hun spits. Ons lukte het niet om grote kansen uit te spelen. Vincent ter Burg schoot 5 minuten voor tijd een bal van dichtbij tegen de keeper.”

Mark Bouwman liep een keer door en kwam alleen voor de keeper, maar werd - volgens Bakker ten onrechte - voor buitenspel afgevlagd. Jefta van den Broek schoot een bal voorlangs. In de blessuretijd gaf Lars Dekker een bal voor op Jesse Schuin, die de bal met zijn haar raakte. ,,Hun aanvoerder zag die bal op het laatste moment aan komen en die stuiterde verkeerd op zijn hoofd, wat resulteerde in een kopbal in eigen goal.”

SDC ontsnapte hierdoor aan puntverlies, hoewel de thuisploeg volgens Bakker het meest recht had op de overwinning. De opluchting was groot bij de trainer. ,,Het is lekker om met drie punten te beginnen, maar we zijn nog niet tevreden over het voetballende gedeelte.”

Zaterdag reist SDC Putten naar Amsterdam en treft hier opnieuw een onbekende opponent: HBOK: Het Begon Op Klompen. ,,Het is een team dat vorig jaar kampioen is geworden in de tweede klasse. Ik begrijp wel dat ze willen voetballen en zelf aan de bal willen zijn. Dat maakt dat het een heel andere wedstrijd wordt dan tegen Montfoort.”