Trainer van SDC Putten Mark Bakker blikt terug op derby tegen Nijkerk. Marco Jansen

SDC Putten wint derby van NSC in Nijkerk

22 november 2022 om 08:27 Overig

SDC Putten wint derby van NSC

PUTTEN De derby tussen SDC Putten en NSC Nijkerk leverde de ploeg van Mark Bakker zonder goed te spelen, maar met veel strijdlust drie punten op: 2-1. Giovanni Hiwat en Jesse Schuin scoorden voor SDC Putten; Bilal Tmim trof doel van elf meter voor NSC.

,,Het was een derby met veel middenveldspel en weinig kansen. Van onze kant was het niveau niet hoog. Ik vond ons vooral slordig aan de bal. NSC speelde op hun eigen helft tot de middenlijn prima onder de druk uit. Wij hadden een paar schietkansen en speelden wat overtal situaties slecht uit’’, keek Bakker terug. Na 37 minuten kwam SDC Putten op voorsprong. Jesse Schuin gaf een breedtebal op Giovanni Hiwat die binnen kon tikken. NSC had voor rust nog een gevaarlijke voorzet die door Mark Bouwman net voor de lijn kon worden weggehaald.

Na rust was de eerste kans voor NSC en moest Thodorie Velanas redden, gevolg door een kopbal van Jesse Schuin, die werd gepakt door keeper Arian Sevoc. Een kwartier na rust kreeg NSC een strafschop. ,,Zij kregen een vrije bal aan de zijkant en de scheidsrechter zei dat ze moesten wachten om hem te nemen. De bal werd genomen en Daan Wierenga pakte de bal in zijn handen. Vervolgens gaf de scheidsrechter een penalty voor hands. Mo Aijach gaf Rob Buter een duw in zijn gezicht en kreeg een rode kaart. ,,Het was een heel raar moment.” De strafschop werd gescoord door Bilal Tmim en met tien man koos NSC om het gelijkspel te verdedigen. ,,We wijzigden onze formatie en aan het eind kregen we meer druk op hun goal.” In de 81e minuut leverde dat de beslissing op. Een voorzet van Hiwat werd ingetikt door Schuin, die goed voor zijn tegenstander kwam. Bakker wist dat het niet groots was maar koesterde het resultaat. ,,Als je niet goed speelt moet je blij zijn met drie punten. Het eerste wat telt is winnen.”

Dinsdag speelt SDC Putten thuis voor de beker tegen derdeklasser Hellendoorn; zaterdag is de eerstvolgende competitiewedstrijd uit bij Olympia.