Afbeelding
Archief Gert Staal
Uit grootmoeders tijd

Aflevering 1116

2 december 2022 om 16:00 Overig

PUTTEN Om de week vraagt Gert Staal aan de lezers van De Puttenaer om met hem mee te denken. Hij verzamelt foto’s en is altijd op zoek naar de identiteit van de personen die afgebeeld zijn op de foto’s.

,,De vorige keer was er een foto te zien met twee vrouwen erop. Ik wist wie de rechter was. Dit is Jannetje (Jans) van Kempen van boerderij De Keut aan de Huddingweg. Ze was eerst gehuwd met Piet van de Langemheen. Na zijn overlijden huwde ze met Geurt van Winkoop die weduwnaar was. Ik weet nu ook de naam van de linker vrouw. Mevrouw Rie van de Kamp-Van Kempen (zus van Jans) uit de Van Damstraat vertelde mij dat het gaat om Gijsje Verbeek. Ook vertelde ze dat ze vroeger boerenmeid was op boerderij Gerven, hun buren destijds, en dat ze uit Stroe kwam. Mevrouw Gijsje Brons-Van de Langemheen uit Ermelo die ik belde voor informatie (van boerderij Gerven) vertelde mij na overleg met haar zus Heintje dat Gijsje Verbeek in 1947 boerenmeid was bij hun thuis op de boerderij. Of Gijsje Verbeek ooit getrouwd is geweest of met wie konden ze mij niet vertellen. Wie dit weet mag het mij laten weten.”

,,Deze keer een man alleen en een foto van een familie op een boerenerf. Wie zijn het of op welke boerderij is dit?”

Voor reacties (het liefst mailen), vragen of voor het aanleveren van foto’s Gert Staal, Telgterweg 224, 3853 NR Ermelo, telefoon: 0341 - 563863 of mailen naar gertstaal@planet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie